Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
383
Witam, po 3 latach na siłowni zdecydowałem się na pierwszy cykl. Jako środek wybrałem Testosteron enanthate.
Mam już zakupione 30 bić 1ml/250, które zamierzam bić co 5 dni. Jako odblok posiadam Clostilbegyt 2 opakowania 10tab/ 50 mg , HCG Pregnyl 5000j, tamofixen EGIS 30 tab/20mg.
Tutaj też nasuwa mi się na myśl kilka pytań, na które chciałbym uzyskać odpowiedź.
1. Czy HCG można przechowywać w temp. ~20 stopni C ? Czy koniecznie lodówka
2. Czy zakupione odbloki starczą do odblokowania się. Tak wiem, badania oczywiście obowiązkowe, ale po prostu chciałbym sobie wszystko przygotować.
3. Jak brać zakupione odbloki, mógłby mi może ktoś to rozpisać, co- kiedy, ile ? Najlepiej jakby mi ktoś cały cykl z tych środków po prostu rozpisał.
1. WIEK: 25
2. WAGA: 95
3. WZROST: 199 cm
4. WYMIARY:
-biceps: 40
reszty nie robię pomiarów
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata
6. DIETA:
Wyliczę co i jak przed cyklem, póki co końcówka redu.
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: 3x w tygodniu trening siłowy, w pozostałe dni samo cardio ( bieganie )
9. CEL CYKLU: dobrej jakości masa mięśniowa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 13-14 %
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Ekto
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 110
-martwy ciąg: 150
-przysiad: 100
Szacuny
153
Napisanych postów
1096
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
12164
widzisz jednak mi sie deca rzucila na oczy, ostatnio cos sie nie moge skupic hehe.
Generalnie malo masz tego towaru, enana bym bil co 4 dni przez minimum 20 tyg. wiec musial bys dokupic.
Jesli masz dostep do HCG to zakup i w 8 tyg wrzuc 2x po 2500j. i w 16 tyg
Zrob badania przed cyklem i w trakcie i kontroluj estro.
Ot taka moja porada. mysle ze uzupelnia ja co bardziej zaawansowani, ale jesli pomoglem to sie ciesze.
Pozdro
Zmieniony przez - Flooky w dniu 2017-07-13 22:49:26
Szacuny
153
Napisanych postów
1096
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
12164
Generalnie nie masz pewnosci co do stezenia w towarze, ja enana bije czasem co 3 dni jesli na nastepny dzien nie mam mozliwosci. Wydaje mi sie najbardziej sprawdzony temat co 4 dni mowie sam po sobie. Osoby z ktorymi cwicze tez leca e4d.
Szacuny
1576
Napisanych postów
56736
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
264394
Wszystko zależy od przyjętej dawki tygodniowej bo ja dla większości liczę właśnie tak. Przy założonym 500mg /wk dajemy 250mg 2 x wk, np pon i czwartek. Wtedy nie trzeba pamiętać i liczyć dni. Nie ma co wyważać otwartych drzwi.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.