Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
63
Napisanych postów
5807
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
40905
bleee...
jak to nie każdy zna??? młody jeszcze jesteś chłopczyku!
nie pamiętasz czasów kiedy w szkole uczyliśmy sie rosyjskiego! więc po prostu ta wypowiedz nie była skierowana do Ciebie... jakoś nikogo nie dziwią angielskie wrzuty w postach! ehh... po prostu taki jest nasz naród... jak czegoś nie rozumiemy to pewnie jest to przeciwko nam!
Szacuny
0
Napisanych postów
127
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5015
zauważ że jak czytałeś i dodałeś komentarz juz bylo po polsku to raz, a po drugie nie napisałem ani jednego wiersza ze sie chwale cyrylicą, znam ją tylko troche ze szkoły moja dziewczyna jest Ukrainka po trzecie taka wypowiedzią gdzie ja staram sie dotrzeć do konkretnej osoby uraziłeś mnie i moją dziewczyne którą zaangażowałem do napisania tego artykułu więc moim zdaniem jest to troche nie na miejscu.. a jak ty uważasz..?
Szacuny
2
Napisanych postów
184
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2573
WILLHELM i tu sie mylisz bo w swoim zyciu łapnalem troche rosyjskiego. coprawda nie na tyle zeby sie swobodnie porozumiewac ale wystarczy zeby zrozumiec podobnego posta.Ale nawet nie to mnie tak w tym poscie zirytowalo ze byl po rosyjsku co to ze temat postu byl nie jasny.pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
127
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5015
w końcu chyba jesteśmy w unii europejskiej a ukraina ma kandydowac w niedługim czasie.. z reszta moge sie przyznac że też nie rozróżniałem kiedys rosji od ukrainy ale teraz jestem wrażliwy ale bardzo wrazliwy na te tematy..
ps.WILLHELM masz odemnie drugiego soga za twoja postawe widze ze też dażysz słowiańskich braci sentymentem
Szacuny
0
Napisanych postów
127
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5015
drugi raz ublizyłes nie po rosyjsku tylko po ukraińsku raz a po druge był nad wyraz zrozumiały chociażby z tego wzgledu że zanim go przeczytałeś był przetłumaczony przezemnie na polski, więc..?
Szacuny
2
Napisanych postów
184
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2573
Ozcorp nie pisze po to by kogokolwiek obrazac a napewno nie Ciebie bo Cie nie znam ale zeby nie robic z dzialu doping smietniska bo niedlugo inni beda zamieszczac o oferty matrymonialne.
Bez obrazy.Pozdrow dziewczyne
Szacuny
0
Napisanych postów
127
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5015
zadałem pytanie na temat dopingu do osoby która zna sie na tym temacie następnie przetłumaczyłem to na polski żeby inni wiedzieli na wszelki wypadek bo moze ktos akurat wie cos na ten temat.. przejzyj sobie forum dopingu i sprawdź wszystkie artykuły bardzo duzo jest tam takich tematów tylko po polsku.. wiec nie mów mi że robie śmietnik tylko powiedz co cie naprawde uraziło a ja nie jestem w gruncie rzeczy zły czy urażony tylko próbuje bronić swoich racjii, inaczej by było gdybym zrobił to co mi zażucasz..
Szacuny
2
Napisanych postów
184
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2573
Ja nie mowie ze takich postow nie ma bo juz od ponad roku siedze na tym forum i troche ich bylo ale najbardziej wkurza mnie jak ktos daje glupi temat postu( albo nie na temat albo wpisuje byle co)Chodzi o to ze ja, ale i wiele osob ma ograniczony czas przegladania forum a chcialo by sie dowiedziec jak najwiecej konkretow.