Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
24
Napisanych postów
2222
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13128
Hehehehehehehe Troszke podstawowe info ale ogolnie oka Przeczytalem troszke tego shitexu na zachodnich boardach A moj/nasz plan zbliza sie ogromnymi kroczkami - troszke sie dygam, ale bedzie oki
Co do cen i dostepnosci - zaden powazny dil nie sprzeda Ci ( nie kieruje tego do konkretnej osoby ) insy....
Szacuny
183
Napisanych postów
12431
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
185431
Ja doszedłem do wniosku że insa to zbyt indywidualna sprawa żeby pisać o niej art... Ułoże niedługo 2-3 protokoły dla konkretnej osoby to jak się pojawi doping 2 to je wrzuce...
A szczerze to musze powiedzieć że sorry ale art nie podoba mi się tak do końca, zbyt ogólny, troche nieścisłości... Za mało węgli w drinku po zastrzyku i zła ich proporcjia, brak serwatki, brak mieszanki alaniny, glutaminy, tauryny, kreatyny w celu prawidłowego uzupełnienia profilu aminokwasów etc.... Ale jako ciekawostka może być...
Np. fajny protokół jest z użyciem testa susp i insy na przemian (jeden dzień test, jeden insa), wykorzystuje się to że insa jest inhibitorem SHBG etc... Możecie go zobaczyć w arcie Big Fat Bastard...
Szacuny
6
Napisanych postów
1140
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
26669
mysle, ze moglbys rowniez go zamiescic w dopingu1...dlaczego? bo inaczej doping1 stanie sie forum dla nastolatkow wymieniajacych informacje o metce i omce...a przeciez tego rowniez NIE chcemy
wystarczy, ze przestaniemy opowiadac na glupie pytania, kasowac powtarzajace sie tematy, a najlepsze posty zamiescimy w jakiejs linkowni
doping1 moze rowniez miec wyzszy poziom, ale wszyscy musimy nad tym popracowac
idea dopingu2, ktora przedstawil om jest jak najbardziej ok, pamietajmy jednak o "d1"
man from nowhere
insured by doping.sfd ::: you hit me, we hit you
Szacuny
24
Napisanych postów
2222
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13128
Zauwaz, ze gdy w obecnym dopingu pojawia sie haslo : HGH/IGF/INS padaja pytania : ile chcesz na tym zrobic?/skad masz?/jaka cena?/nie boisz sie ?/etc.
Dlatego ja mam dosc
Szacuny
6
Napisanych postów
1140
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
26669
ok...rozumiem to, ale z drugiej strony kto ma wytlumaczyc tym wszystkim ludziom co brac, jak laczyc, jakie robic przerwy, co dolozyc i jak sie odblokowac jesli nie my?
moje zdanie znasz: stworzmy d2 dla "wybranych", ale pamietajmy tez o d1 i nie zostawiajmy go samego sobie
man from nowhere
insured by doping.sfd ::: you hit me, we hit you