[...] Ci wystarczy, resztą możesz uzupełnić węgle. Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kcal? W diecie brakuje źródeł kwasów omega 3/staraj się celować w świeże tłuste morskie ryby/wędzone od czasu do czasu jak najbardziej. Masz bogaty wybór produktów zdrowych tłuszczy ( oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy/awokado/pestki/nasiona) nie wiem czy brałeś [...]
Produkty bogate w o3 to tłuste ryby (DHA i EPA), owoce morza, orzechy włoskie, nasiona chia, siemię lniane, algi morskie, olej lniany wysokolinolenowy ( ALA ). Nikt nie liczy omega-9, skup się na o3:o6 żeby wynosił 1:1 - 1:5
Ryby szczególnie morskie są zdrowe, ale zawierają też rtęć, dlatego niektórych rodzajów ryb nie można spożywać zbyt często. Śledź np ma małą zawartość tego pierwiastka, dlatego można go spożywać nawet kilka razy w tygodniu.
Brakuje źródła kwasów z rodziny Omega-3, całościowo zdrowych tłuszczy. Możesz wprowadzić ( tłuste morskie ryby, awokado, oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy. Nie opierać źródła witamin na bananach, wzbogać swoją dietę o różnokolorowe warzywa/owoce aby zapewnić sobie dawkę pełnej gamy witamin. Tego tuńczyka sałatkowego unikaj, jak to wcześniej [...]
[...] korzystasz tylko z Oliwy, to dobrze, ale czerp też z innych źródeł takich jak awokado, orzechy ( migdały, włoskie, nerkowca ) perski, nasiona, wspomniane wcześniej ryby. Najlepiej celuj w świeże morskie, nie te z puchy. Od czasu do czasu możesz zjeść wędzoną. Nie podałeś żadnych informacji o sobie. Wiek, waga, wzrost, aktywność [...]
[...] omega-3: omega-6. Co sie tyczy ryb, to najlepszym wyborem będą tłuste, morskie. Inną kwestią jest fakt, że większosc obecnych na rynku ryb morskich (jak chocby łosoś) to ryby hodowlane, a nie dziko zyjące, w związku z czym zawartosc kwasów o-3 jest w nich duzo nizsza, niz w przypadku tych dziko zyjących. tansze od lososia są szproty, makrele, [...]
Zamiast szynki/wrzuć pierś z kurczaka do razowca, opcjonalny posiłek + warzywa. Twaróg to nie jest konieczność na noc. Celuj w świeże morskie ryby, od czasu do czasu wędzony, unikaj puszkowanych. Zależy na ile traktujesz poważnie to co robisz. Zbyt duża nadwyżka kcal/nie właściwie dobrane makroskładniki/brak witamin i minerałów. Jak to [...]
Jesteś pewien co do gram? Szynkę, chleb wiejski, wyrzuć. Orzechy włoskie 100 g? Za mało warzyw, gdzie są owoce? Zbyt mało zdrowych tłuszczy. Jest o wiele bardziej jakościowych źródeł białka niż Tuńczyk. Celuj w świeże morskie tłuste ryby. Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-10-23 21:03:03
[...] zapotrzebowanie? Brakuje zdrowych tłuszczy, masz spory zakres produktów ( oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, pestki, nasiona, orzechy ) celuj w tłuste morskie ryby, które są źródłem kwasów wielonienasyconych tłuszczowych oraz solidną dawką Omega-3. Wiele, wiele do poprawy. Oczywiście, warzywa są niezbędne dla prawidłowego [...]
W Twojej diecie brakuje źródeł kwasów omega 3, włącz takie produkty jak oliwa z oliwek/ryby, najlepiej tłuste morskie. Twój jadłospis musi być bogaty w witaminy i składniki mineralną ( warzywa i owoce stanowią podstawę zdrowej diety, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu ) możesz śmiało dodawać do każdego posiłku, najróżniejsze. [...]
wszystkie ryby (poza pangą, tilapią i puszkowanymi wynalazkami) są swietne w diecie. najlepiej wybierac tluste, morskie. Wyzej wymienione są b. smaczne. btw i kcal sprawdz np. w dzienniku na potreningu.pl, a jesli nie ma, to w necie napewno znajdziesz. od siebie polecam najlepszy serwis: nutritiondata.com (najpierw wygoogluj angielskie nazwy ryb, [...]
[...] masy ciała (np. osoba ważąca 50 kg powinna zjadać co najmniej 2000 kcal). Jedz jak najwięcej pełnowartościowego białka - chude mięsa i wędliny, jaja, jogurty, twarogi, ryby (najlepiej morskie, bogate w nienasycone kasy tłuszczowe). Spożywaj jak najwięcej owoców - bananów, winogron, owoców suszonych oraz orzechów. Do przyrządzania potraw [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] spożycia kwasów tłuszczowych Omega-3 pomaga zmniejszyć ból i leczyć choroby związane ze zmianami zapalnymi stawów. Najbogatszym źródłem tych kwasów, są tłuste, morskie ryby, takie jak np.: sardynka, łosoś, śledź oraz tuńczyk, a także oleje roślinne, tj. rzepakowy, lniany, z orzechów włoskich i pestek. Kolagen jest białkiem stanowiącym 30% [...]
Dieta wygląda w porządku. Wywal tą polędwicę, nie potrzebna całkowicie. Pamiętaj o urozmaicaniu diety. Warto dodać źródło wapnia, jogurt naturalny/kefir. Nie zapominaj o rybach, najlepiej celować w świeże, tłuste morskie ryby np: Łosoś.