[...] laika w tym temacie jest dosc klopotliwe. prosiłbym was o ocene i rady co moge jeszcze zmienic by byla bardziej efektywna. w diecie z mięsem kurczaka mam zamiar zastepowac ligawa wołowa, piersia z indyka oraz watrobą wieprzową natomiast ryż kaszą kuskus. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/e733bb5dc10e402fa3df712aaa2c5098.JPG Zmieniony przez - [...]
wolowina udziec/ligawa/polędwica, wieprzowa polędwiczka, schab czy szynka wieprzowa (surowa) tez mozna kupic z tł. na poziomie ok.3g. poza tym podroby, udko bez skóry, udziec i filet z indyka Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2014-12-11 05:59:08
[...] to suche się robią i na dnie pełno wody. Co do woło to fakt najtańszy nie jest ale oszczędzam czas bo mi mielą a kurczaka trzeba kroić. Do mielenia raczej tylko udziec i ligawa ale mielić ligawę trochę szkoda lepiej z niej stejki zrobić. Inne części woła mają z kolei za dużo tkanki łącznej i to wkurza przy jedzenie bo ciągle coś wypluwam. Tak [...]
Np. polędwica wieprzowa, ligawa wołowa, filet z indyka, twaróg, dorsz, makrela wędzona. Jedz tak żeby dziennie spożyć chociaż 1.5g białka na kg masy ciała, a w posiłku zadbaj żeby chociaż te 25g białka mieć. To tak w wielkim skrócie żebyś miał zarys o co chodzi.