To masz taką roślinę sproszkowaną. Dokładnie są to łuski babki jajowatej. W medycynie poprawia pracę jelit (jest w Colon C na przykład), a w kuchni zagęszcza potrawy. Świetna sprawa, do dostania w aptece albo sklepach ze zdrową żywnością.
ostatnio sporo o tym czytalem i mi jakos utkwilo w glowie. surowe te ziarna twarde strasznie ale w sumie w kiszkach jak sie ciepla woda popije to tez napuchnie tym bardzziej ze w kichach ta woda bedzie dluzej trzymac wyzsza temperature. mozliwe ze cos zle zrozumialem moze nie mozna na sucho wtrabic czy np z jogurtem na zimno jak np otreby. na [...]
[...] jest dobrze. Nie pasuje. Słyszałem, że niektórzy "jedzą cebulę jak jabłko, a czosnek jak mandarynki" :-) To nie o mnie Cebulę dzielę na pół i odrywam pojedyncze łuski, które potem za każdym gryzem dotykam do soli i przeżuwam razem z kurą lub schabem. Podobnie robię z ząbkiem czosnku, z którego też robię miazgę w gębie mieszając z [...]
Teraz mam inne sąsiadki. O jabłka zadbałem latem i teraz w czasie marszu żuję suszone na słońcu (pokrojone w łuski). Trening klatki i bicepsów zaliczony. Bicepsy tylko na maszynie i o mniejszej objętości serii. Klatka bez większych zmian. W południe planowany spacer (być może, że będzie mżawka - jeśli większa to nie pójdę!).
[...] zabieg skierowany jest do każdego, kto czuje, że jego włosy są suche, łamliwe lub po prostu są w złej kondycji. Taki zabieg skutecznie pomoże odbudować włos, zamknąć otwarte łuski co da efekt wygładzenia. Oprócz tego, jeżeli po dwóch tygodniach od koloryzacji wykona się keratynowe prostowanie włosów to kolor zostanie w nim utrwalony i wręcz [...]
[...] tanio, ta mrożona w całości, jak umiesz filetować to kup za stówkę całego łososia, poporcjuj, zamroź, z reszty gotuj sobie rosół rybny jako dodatek do sosów i już. Jak lubisz rybę bez skóry to odpada ci skrobanie z łuski. Z makrelą jest jeszcze łatwiej bo ma b. malo flaków i nie trzeba jej specjalnie filetować, chociaż to jest stosunkowo proste.
[...] do korzeni... I nie ma w tym przenośni :-D Na dobre do korzeni zimą wrócę. Serwowane będą ryby, dziczyzna i ... korzenie właśnie %-) Żeby tylko zęby wytrzymały te łupiny, łuski i muszle... No i żeby nie najmłodszy już żołądek kwasu solnego nadążył produkować. Żołądek to najmocniejszy organ mojego mła. Wszystko przyjmie, wszystko przetrawi. A [...]
Dobre są te nazwy, dodatki "sportowy" :-D miałem pogadankę z właścicielem sklepu rehabilitacyjnego, odbieraliśmy Igorowi łuski, takie coś jak "sportowy" może mieć sens przy zawodniku PRO, dla takich ludzi jak my zwykły dobry ortopeda, lekarz, rehabilitant - dodatek "sportowy" to bardzo często wielkie nadużycie, taka moda ostatnio i tyle ;)
[...] do pizzy? raz robiłem z jakiegoś z internetu przepisu, ale mi nie podeszła Niestety nie korzystałam z przepisu . Robiłam dwa razy , ale tak na oko- trochę twarogu, jajko, łuski babki jajowatej i płesznika, siemię mielone ,mąka kokosowa, troszkę proszku do pieczenia. Rozwałkowałam pomiedzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia i podpiekłam przed [...]
olotaraper - łuszczyca atakuje szereg organów, akurat ze skórą ja nie mam najgorzej, choć i tak upierdliwe jest to wielce. Miałem koleżankę, piękna kobietę, której łuski pokryły biust, twarz, krocze ... Ta choroba atakuje też stawy, serce, oczy, różnie przebiega. Leczenie w naszym kraju jest fatalne, lekarze nie uwzględniają wpływu pożywienia, [...]
[...] wieczorem ucho zaczęło coś swędzieć. Rano o 6 ucho rwało już promieniując na szczękę i szyję. I od razu odpowiedzieć mojego układu immunulogicznego, "suchość" stawów, wyrzut łuski na skórze, dreszcze. Siłownia jednak bardzo pomaga, uspokaja organizm i podnosi nastrój, więc nie odpuściłem. Być może wysiłek "przekierowuje" aktywność komórek [...]
I jeszcze takie smakołyki dziś kupiłem :) Regularnie będzie do obiadu leciało 10g babki płesznik. Na kolacje 10g siemie lniane + 10g błonnik witalny(łuski+babka) + czeko 90% + 5ml tranu + orzechy włoskie do dobicia. /SFD/Images/2016/6/2/30829d8d32844330a05caad2db18dcde.jpg P.S. Nie wiem jak ten żeń-szeń używać i gdzie go dodać(kiedy)?? Zmieniony [...]
[...] dań mięsnych i rybnych. Ale też do zup, jako zamiennik makaronu. ryż BRĄZOWY można by powiedzieć, że jest nieoczyszczony z racji tego, że pozbawia się jedynie niejadalnej łuski. Nazywa się go też naturalnym. Jego minusem jest długość gotowania, zdecydowanie dłużej trzeba poddać go obróbce termicznej niż np. biały ryż. Jest tak samo jak biały [...]