-podwojna piers z kurczaka
-20-30dkg pieczarek
-polowka malej papryki
-2 zabki czosnku
-przyprawa do shawarmy
-oliwa
Pierwsze czego potrzebujemy to przyprawa:
-pol lyzki kminku(nie mielonego)
-1,5 lyzki curry
-plaska lyzeczka chilli
-1/3 lyzki slodkiej papryki
-pol lyzki czosnku w proszku
Wszystkie przyprawy mieszamy ze soba.
Kminek podsmazamy na patelni az zacznie strzelac(trzeba uwazac zeby nie spalic),studzimy i miazdzymy w mozdzierzu albo w misce tluczkiem do ziemniakow
Taka ilosc przyprawy starczy nam na 2-3 razy.
Piers z kurczaka kroimy na cienkie paski, wrzucamy do miski, dodajemy 2 lyzeczki przyprawy, odrobine oliwy, odrobine octu balsamicznego(niekoniecznie, ocet powoduje ze na drugi dzien kurczak nie bedzie "zwietrzaly"), zostawiamy na 0,5h.
Na patelni podsmazamy cebule pokrojona w srednia kostke+czosnek.
Dodajemy pieczarki, solimy, czekamy az pieczarki puszcza wode.
Dodajemy papryke.
Dodajemy piers, przykrywamy na 15 minut.
Podajemy z ryzem/pieczywem/pieczonymi ziemniakami
W wersji LC mozna wszystko posypac tartym serem.
BTW tyle co z kurczaka i oliwy, pieczarki to praktycznie sama woda
Zmieniony przez - Grassmaste w dniu 2009-01-12 22:53:27