SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szaszlyki %)%)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 7737

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 6469 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 39130
Dobra ludzie sprawa prosta.. robimy grilla na dzialce.. d*****.. muza itd =D

i sprawa jest nastepujaca jak sie robi szaszłyki ? z jakiego miesa ? jakie dodatki itd

pomozcie

Sogi - wiadome
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1128 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 9709
z tego co wiem to z polędwicy wieprzowej,sznyclówki cielęcej oraz piersi kurczaka,czerwonej papryki,z cebuli, a zrobić to już chyba nie jeste filiozofia :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 6469 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 39130
sog

dawajcie dalej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 633 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 10208
a masz

SZASZŁYKI

Składniki
Po 25 dag polędwicy wieprzowej, sznyclówki cielęcej oraz piersi kurczaka, po strąku żółtej i czerwonej papryki, 2 cebule. Marynata: 5-6 łyżek oliwy, po łyżeczce cząbru, grubo mielonego pieprzu i sproszkowanej łagodnej papryki, sok z jednej cytryny, sól
Jak ważyć?
Sposób przyrządzania
Mięso mocno wygnieść ręką, a następnie pokroić w równą kostkę. Każdy gatunek mięsa ułożyć w osobnym głębokim talerzu, skropić sokiem z cytryny, polać oliwą (1 łyżkę zostawić). Cielęcinę posypać papryką, wieprzowinę - cząbrem, kurczaka - pieprzem, wymieszać. Wstawić na 3-4 godziny do lodówki. Cebulę pokroić w plastry, paprykę na spore równe kawałki. Na szpadki nadziewać na przemian wszystkie gatunki mięsa, przedzielając je cebulą i papryką, oprószyć solą. Piec na grillu po 7-10 min z każdej strony. Podczas pieczenia skrapiać pozostałą oliwą. Szaszłyk można również usmażyć na patelni. Podawać z ryżem lub pieczywem i surówką. 100 g - 150 kcal.

-
najważniejsze w życiu jest mieć cel i do niego dążyć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 6469 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 39130
:*
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 633 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 10208
polecam google..

-
najważniejsze w życiu jest mieć cel i do niego dążyć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 396 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6335
Dobra, specjalnie dla ciebie i w sumie nie tylko. Kilka szaszłyków.

1.) Szaszłyk drobiowy z owocami i czosnkiem(Wersja superlight, o słodko-ostrym smaku)

a) składniki dla 4 osób: 0,5 kg piersi z kurczaka bez skóry, puszka ananasów, główka czosnku, sól. świeżo zmielony biały pieprz, oliwa z oliwek.
b)przygotowanie:

-Umyj i oczyść mieśo z błon i tłuszczu, pokrój w 2-centymetrowe kawałki
-Krążki ananasa pokrój na trzy części
-Przygotuj obrane ząbki czosnku
-Zrób zalewę(2 łyżki oliwy z oliwek, sok z puszki po anansach, 3 zmiażdżone ząbki czosnku) i wrzuć do niej pokrojone mięso. Trzymaj 2 godziny w lodówce.
-SKładniki nadziej na szpadki i przełóż ząbkami świeżego czosnku
-Szazłyk posmaruj oliwą i griluj 5 minut z każdej strony. Posyp przyprawami.

2.)Szaszłyk morski z rybą i krewetkami(wersja pobudzająca o ziołowo-miodowym smaku)

a)skład dla 4 osób: 5 niedużych steków z tuńczyka, paczka zawierająca 25 krewetek tygrysich, zielona fasolka, oliwa z oliwek, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 2 łyżki miodu, 1 łyżka ziół prowansalskich, sok z jednej cytryny, sól, świeżo zmielony biały pieprz.
b)przygotowanie:

-Umyj i pokrój tuńczyka w 2-centymetrowe kostki
-Umyj w zimnej wodzie krewetki
-Fasolkę konserwową odsącz z wody
-Zrób zalewę: wymieszaj oliwę, musztardę, miód, sok z cytryny i przyprawy, zostaw na 30 minut.
-Nadziej rybę i krewetki na szpadki i przełóż fasolą.
-Posmaruj dokładnie szaszłyk przygtowaną zalewą i griluj ok. 4 minut z każdej strony.

3.) Szaszłyk mięsny z papryką i imbirem(wersja proteinowa o winno-sojowym smaku)

a) składniki dla 4 osób:0,5 kg polędwicy wołowej, 2 zielone prapryki, korzeń świeżego imbiru, 1 łyżka sosu sojowego, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina, czarny pieprz w ziarnach, liść laurowy, sól

b)Przygotowanie:

-Umyj, a następnie pokrój w kawałki mięso
-Obierz i pokrój Imbir w cienkie paski
-Umyj papryki i oczyść je z pestek i białych błon, pokrój w kilkucentymetrowe kawałki
-Zrób zalewę: wymieszaj wszystkie płynne składniki, dodaj przyprawy(oprócz soli), wrzuć mieśco i zostaw na 2 godz. w temperaturze pokojowej. Od czasu do czasu zamieszaj i nakłuj mięso widelcem
-Przygotuj szaszłyki przekładjąc mięsa papryką i imbirem
-Griluj 6-7 minut z każdej strony, od czasu do czasu smaruj zalewą.

Jest jeszcze owocowy(tutti-frutti z cukrem) i szaszłyk warzywny, może później, jak ktoś będzie chciał wrzucę.

Źródło - Men's Health nr 5(14), Maj 2005.

meserszmit

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 3246 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14357
Ja tak zawsze robie:

PIERS I PRZEKLADASZ CEBULA,PAPRYKA,CUKINIA I DO TEGO SOS CZOSNKOWY :
JOGURT+ CZOSNEK(POSIEKANY)+PRZYPRAWY+ POSIEKANY W KOSTKE SWIEZY OGOREK

Smacznego

misiek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 689 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 9896
mitchel jak możesz to daj reszte przepisów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1153
ja robie tak :

poledwiczki wieprzowe,cebyla,pieczarka,papryka czerwona, ale dobre tez sa drobiowe z kawalkami ananasa i szynki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ogólnie na masówce można wrzucić jako "bonusik" do diety
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Żel do AB Gymnica

Następny temat

dieta na rzezbe!!!

WHEY premium