Może wiecie jakie ma wartości odżywcze ten ocet, chodzi mi głównie o zawartość węglowodanów, zwłaszcza strawnych. Jestem na węglach niższych niż 30, więc muszę je liczyć. pozdrawiam andrea_l
[...] mieszanka - niestety głównie dla tkanki tłuszczowej. Poza tym uzależnia(). Jeżeli masz mało tłuszczu to pomyśl może nad CKD( chodzi mi konkretnie o okresowe ładowania węglowodanów) http://www.sfd.pl/CKD_%2D_fakty_nie_mity_by_qaz-t161108.html Albo CCD( jeżeli baardzo lubisz węglowodany) [...]
[...] prawie dwa razy więcej niż w kaszy perłowej czy białym ryżu. Choć należy pamiętać, iż ów białko nie ma pełnego aminogramu, więc jest niepełnowartościowe. Kuskus w 100g zawiera ok: - 72 g węglowodanów -1 g tłuszczu. -5g błonnika Pozdrawiam /SFD/2018/1/8/2a30c3b7a2c64fe296a99474ca3b807a.jpg Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-19 16:47:58
[...] Asparaginian ornityny przyspiesza proces odtruwania w komórkach wątroby, zwiększa wydalanie toksycznego amoniaku, korzystnie wpływa na przemiany białek, tłuszczów i węglowodanów. Dawkowanie: od 1 do 2 tabletek 3 razy na dobę popijając niewielką ilością wody. Sylimarol 60 drażetek (35mg) - cena +- 7zł Opis działania: działanie ochronne na [...]
[...] cechuje się bardzo dużą gamą pysznych i urozmaiconych smaków. Z tego też powodu jest znana i często spożywana na siłowniach. Pyszny smak jednak ma wpływ na większą zawartość węglowodanów i mniejszą ogólną ilość białka, niż np. w odżywce białkowej Allnutrition Whey Protein: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33275.html Dlatego [...]
diety specjalnej to nie mam.. ale jem dużo węglowodanów, białka itp. staram sie nie jeść tłustych rzeczy. Kreatyne mam tą http://www.cso-inkospor.pl/x_treme/creatine.htm biore ok 5gr rano nacczo i ok 5gr po treningu. Rano mieszam ją z wodą zmieszaną z glukozą a po treningu z sokiem z winogron.
przy braku szczawiooctanu stanąłby w ogóle cały cykl Krebsa i całe oddychanie. Szczawiooctan nie pochodzi z węglowodanów, tylko powstaje z kw. asparaginowego lub asparaginy ( aminokwasy ). Acetylo-CoA jest "centralnym" związkiem całego metabolizmu, powstającym zarówno podczas b-oksydacji kwasów tłuszczowych, jak i glikolizy ( początkowy [...]
Oryginalne hasło brzmi 'Lecytyna jest piecem w którym spala się tłuszcz' i pochodzi z roku 1891 (i dalej obowiązuje). Cholina zaś i inozytol są głównymi składnikami lecytyny. Nijak się to nie ma do węglowodanów. Ambroziak ma rację - to hasło z węglowodanami to jakieś nieporozumienie. Przecież dieta low-carb by nie działała, a jednak działa.
tluszczu to ryz ma akurat najmniej, duzo ma bialka (ok 8 g na 100g ryzu ale to tego wartosciowego bialka). Dotego ok 85g weglowodanow i troche innych składnikow odzywczych ale o tym poczytaj sobie juz na opakowaniu :P . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [...]
Siemano co za duzo to nie zdrowo.Jezeli weglowodanow jest za duzo zmieniaja sie w tluszcz!Kuzyn kiedys sobie zastosowal dietke codzienniejadl z 200gram makaronu i 300 gram ryzu oprocz tego normalne posilki jak go zobaczylem po trzech miechacg to myslalem ze ******lne jak go zobaczylem taki zatluszczony istny prosiak.Mial w lapie ponad 40 ale [...]
Mozesz spalic miesnie gdy masz ciezki trening silowy i po nim nie uzupelnisz strat glikogenu, czyli nie dostarczysz organizmowi weglowodanow prostych. Organizm nie bedzie mial z czego czerpac energii i dojdzie do katabolizmu
Wiele osób w swoich dietach zwraca głównie uwagę na ilość kalorii, białek, tłuszczów, czy węglowodanów. Bez wątpienia jest to bardzo istotne. Jednak również istotną rolę odgrywają w naszej diecie warzywa, które bez wątpienia stanowić powinny nieodłączny element zdrowej diety. Warzywa w diecie dostarczają nie tylko znacznej ilości witamin i [...]
[...] wszystkie banany są jadalne. Samo słowo banan pochodzi od arabskiego słowa oznaczającego palec. Banany zawierają 89 kcal. W tym 1,09 g białka, 0,33 g tłuszczów i 22,84 g węglowodanów (w tym 12,23 g cukrów prostych). Ilość cukrów prostych zależna jest od dojrzałości banana. Błonnik występuje w ilości 2,6 g. Banany wyróżnia wysoka zawartość [...]
[...] można, że każdy ze składników odżywczych posiada inną procentową ilość energii konieczną do jego metabolizowania. Są to następujące wartości: 1. Dla białka - 25-30%. 2. Dla tłuszczów - 7%. 3. Dla węglowodanów - 6%. Jak więc widać twierdzenie, że białko ma właściwości termogeniczne jest słuszne. /SFD/2018/2/6/a4922de0978e4a319225d151fb22a476.jpg
hmm, jesli to jest monohydrat, to znaczy, ze 5 g to czubata lyzeczka od herbaty, ale czubata lyzeczka od herbaty=plaska stolowa chyba :P wiec piowinno byc ok. 50 g weglowodanow to ok. 5 lyzek stolowych.
[...] spożycia soli w diecie gospodarka wodna to bardzo wazna sprawa - i burzenie jej ot tak sobie dla własnego widzimisię nie jest dobrym pomysłem spróbuj zmniejszyć ilośc węglowodanów w dicie aby zmniejszyć ilośc zatrzymywanej wody, a także przypatrz się włąsnie spozyciu soli - jesli jest spore - to własnie przez nią "mięśnie tracą [...]
zresztą podobnie dzieje się z powodu nadmiaru węglowodanów w diecie. to już wiem czemu czasem jak jestem na masie po pożądnym posiłku zamiast ćwiczyć wolałbym sobie pospać ;]
[...] należy odjąć od niej około 300-400 kcal, a następnie podzielić uzyskane kalorie na makroskładniki. Zalecane ilości to 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Kiedy mamy już wyliczoną ilość składników odżywczych skupić się powinniśmy na tym, z czego je pozyskiwać. Do najlepszych źródeł makroskładników zaliczamy: - [...]