czego w diecie ci brakuje i jaki stosunek bialka do weglowodanow w tym wypadku zastosowac ...co z kolei bedzie zalezalo od metabolizmu(endomorficy, ze sklonnoscia do odkladania tluszczu beda mieli stosunkowo mniej weglowodanow)
[...] nie powiem. Na 1 kg masy ciała mam 1,85 g białka, 4,4 g węgli, 1,6 g tłuszczu. Co do odżywki na noc to być może byłoby to moje trzecie wspomaganie się odżywką w ciągu dnia, a ktoś tutaj od razu założył, że cztery razy bym brał odżywkę. Nie wiem. Pytanie było inne. Co polecacie na noc dla ektomorfika? Jaki stosunek białka do węglowodanów?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odżywki typu "Gainer" mają właśnie ten minus, że mają słaby stosunek białka do węglowodanów. Z tego co piszą to: Wartość odżywcza w 1 porcji (5 miarek = 229 g odżywki): - Wartość kaloryczna 842 kcal (w tym z tłuszczu 27 kcal) - Białko 35.0 g - Tłuszcze 3.0 g - Węglowodany 171.0 g w tym cukry 72.0 g - Błonnik 4.0 g - Cholesterol 42 mg Jeżeli ważysz [...]
Tu nie ma żadnej filozofii, gainer to gainer, to tylko maltodekstryny + białko, każdy który spełnia luki w diecie da efekt. Różnią się one niuansami jak rodzaje białka, rozkład aminkwasów, których i tak nie odczujemy. Najważniejsze żebyś wyliczył ile Ci czego brakuje i dopasował gainera mającego odpowiedni stosunek białka do węglowodanów.
no wkoncu ktos obczail o co mi chodzi Czyli mowisz, ze stosunek bialka do weglowodanow powinien wysnosic 1 : 2? Nie jest przypadkiem za malo tych weglowodanow? Czy moglbys podac zrodlo swojej wiedzy? A tak przy okazji sog for you
[...] brakuje takich, które są bez pobudzaczy (kofeina, geranium), które dawałyby dobrą wytzrymałość na treningu. Zaś w potreningowych, odpowiedniego zestawienia substancji wspomagających regeneracje. Dobry stosunek białka do węglowodanów, z dodatkiem adaptogenów zmniejszających poziom kortyzolu, oraz z dodatkiem kreatyny, glutaminy, EAA.
Ja wlasnie chyba zostane przy hard mass, z tego wzgledu ze jest tani wsrod gainerow a ponadto ma dobry stosunek białka do węglowodanów. Dzięki SirLolek , SOGacz do Ciebie leci.
dobry w smaku jest, ale ogolnie to słaby produkt, mało białka... nadaje sie do zmieszania z jakimkolwiek białeczkiem co podniesie stosunek bialka do węglowodanów w specyfiku członek-mafia.suple.hardcor.pl
whey mass gain to nie białko lecz gainer który ma stosunek białka do węglowodanów 1:5 a więc czystego białka w kilogramie jest 200g. jesli masz na celu zwiększenie masy mięśniowej a masz z tym problemy to możesz go zakupić... cena którą podałeś jest jednak jakaś taka wysoka... u Sonbatego kosztuje o 10zł taniej w sklepie SFD też coś koło tego... i [...]
"OLIMP- Profi Whey Mass Skład ( na 100 g. produktu): - Wartość energetyczna 1693,00 kJ / 400,5 kcal - Bialko: 45,0 g - Weglowodany: 45,0 g - Tluszcze: 5,0 g Opinia: Stosunek bialka do weglowodanow 1:1 jest to tzw. bulk. Glownie przeznaczony dla osob z wolna przemiana materi z tendencjami do zatluszczania sie" [...]
bulk najlepsze skoro łatwo łapiesz fat czyli masz pewnie wolną przemiane materii bulk po treningu imo najlepsze rozwiazanie mozesz zrobic "samemu" bulka... po treningu bialko+ww tylko,zeby stosunek białka do weglowodanów wynosił 50%:50% czyli 1:1
No tak i ma w sumie racje bo to jakby gainer --- zależy jakie proporcje dał to może mieć różny stosunek białka do węglowodanów. Pomijając fakt, że carbo zazwyczaj ma smaki cytrusowe - a te nie najlepiej smakują z odżywkami białkowymi czy mlekiem,(pomijam izolaty) to druga rzeczą jest białko z którym wymieszał, bo jego rozpuszczalność jest taka [...]
[...] po pierwsze moze te wskazówki są dobre ale za duzo roboty w układaniu diety w zgodzie z nimi ja niemam zamiaru caly dzien przygotowywać różnych dań obliczać czy faktycznie stosunek białka do weglowodanów jest 2:1 czy niema czasem 3:1 prosze tylko o dodanie czy odjecie w moim przypadku jakiegos dania i tyle chce przytyc koniecznie ale z moja [...]
No to tak. Waze 75 kilo przy wzroscie 181cm i chce troche tluszczyku zgubic. Trenuje skok w dal i im mniej waze tym lepiej dla mnie. Czyli jaki byscie mi zaproponowali stosunek białka do węglowodanów i tłuszczów?