[...] tradycyjne polskie 'podpsute' produkty jak np kapusta kiszona czy w/w ogórki są ok. Nie pamiętam już jaka jest 'magia' kiszonych produktów. Kiedyś coś tam przeczytałem. Co do smalcu to ja zawsze twierdziłem, że tłuszcze zwierzęce są OK w rozsądnych oczywiście ilościach. Tak więc dobrej jakości smalec czy masło jest jak najbardziej ok. /pozdr
*******lam swój pierwszy milion robić... Pozdrowasy grubasy. Dj Smalec ty tam jesteś??:) Puść mi wiadomośc na priwa na N-K , z checią cię oblukam, znam Cię mocno z forum i jestem ciekaw jak wygladasz.... Nie wstydż się malenka czasem, ja sam cały w stresie
[...] chlopaki mam 13 lat i 29 w witce. Chcialbym wygladac do wakacji jak miczelx i walczyc jak FightOrDie. Cwicze 2x w tygodniu w piwnicy boks na worku i 3x na hantlach w domu. Mam juz 100 mety i wywalilem smalec z diety. Co do tego? Prostatan z olimpu bedzie dobry? Tylko nie polecajcie mi kreatyny, bo bralem i nic nie daje, tylko sie potym tyje.
[...] troche kichowa sytuacja ale pewnie jest jakies rozwiazanie poprostu musisz z nimi pogadac i juz a jak nie da rady to zbieraj jakas ekipe nie widze powodu wyjezdzania z kraju smalec no spoko sylwetka a na jakim cyklu jestes? patrzylem w profil twoj kiedy bylo robione to zdjecie bo widac roznice na tym w profilu a na tym co teraz dales albo mi sie [...]
Smalec nie chce Ci przypominac jak ostatnio chlopak chcial pozyczyc od Ciebie 2 złote na chleb, a Ty 5 minut sie zastanawiałes czy dac i wkoncu zaprosiles go do siebie do piwnicy
[...] zużytą gąbke do bana i będziecie kwita a tu sie za chwile okazuje że mi-Hau zgłosił nadużycie i slawek banana ale bym chyba padł na plecy i zjadł jeszcze jedna czekolade smalec - wytłumaczyła ci ona jak zapisać zdjęcie na dysku ? teraz jak odpisujesz masz taką opcje przeglądaj i zaznaczasz tą fote a następnie wyślij Zmieniony przez - [...]
[...] na masełku klarowanym, w folii się może rozgotować, rozumiem że masz całego a nie filet, jak tak to natrzyj w środku masełkiem, czosnkiem, pietruszki możesz dać zielonej natki, czy koperku i skropić cytrynką. Z 6 min na jedną stronę mu starczy. Niestety, nie mam klarowanego, mam do wyboru zwykle maslo extra, olej rzepakowy, smalec - co wybrac? :P
[...] dominuje ALA, ale to nie jest dobre źródło omega3), którego nam we współczesnej diecie nie brakuje i nie ma potrzeby jeszcze bardziej zaburzać proporcje między o3/o6. A smażyć zawsze warto na tłuszczach , które są stałe: olej koko, smalec, masło klarowane. ;-) a dla zdrowia tak jak Malina pisała zawsze najlepszy jest zdrowy rozsądek. %-)