[...] sobie podjadać dla składników odżywczych szukaj z napisem virgin nierafinowany cena wyższa od tego niebeiskiego, Gdzieś wyczytałem że ten niebieski Według producenta olej kokosowy KTC jest wyciskany mechanicznie, a następnie filtrowany i oczyszczany z zapachu, wszystko to bez użycia szkodliwych chemikaliów. Mimo iż nie zostało to napisane [...]
Witam, dziś w Piotrze i Pawle widziałem olej z ryżu, tylko mało informacji o nim mam. Jak ma się do smażenia i itd? Z artykułu na potreningu: do smażenia "olej kokosowy, a także masło klarowane, smalec, olej palmowy". Więc rozumiem, że ryżowy nie ;-)
Ja z tłuszczów roślinnych to polecam tylko olej kokosowy i oliwę, ale dobrej jakości. Tłuszcze roślinne bardzo łatwo się utleniają (spożycie takich tłuszczy działa prozapalnie i mutagennie) i faktycznie to głównie omega-6 (w niektórych dominuje ALA, ale to nie jest dobre źródło omega3), którego nam we współczesnej diecie nie brakuje i nie ma [...]
Olej tucholski firmy primus. Nierafinowany tłoczny na zimno. Smakuje jak...rzepak dosłownie, bardzo aromatyczny i intensywny smak jak na olej. Jak wrócę wrzucę jego fotę. Można na nim i smażyć i piec i pić jestem ciekaw jak potoczy się ta rozmowa %-) No dziwne żeby na zalaniu jeść prod z W \-) Warzywa to też zło,nie jedzcie ich bo to chemia. [...]
[...] to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie dymilo się z niej podczas podgrzewania oraz zeby mięso się nie przyczepilo??? czemu ''niestety'' tłuszcz ? co jest w złego w smażeniu na tłuszczu ;d ? [...]
gdzie kupujecie dobry olej kokosowy, jaki powinien byc, cena ? polecam ten http://ekoidea.sklep.pl/userdata/gfx/28b7caede1502fca87037fd3e7b29aff.jpg Ostatnio kupiłem w Selgrossie, ceny dokladnie nie pamiętam, ale spokojnie do dostania na portalach aukcyjnych Z tym, że przy zakupie konkretnie tego oleju weź pod uwagę że smak kokosowy jest [...]
[...] O, widziałam ten produkt i już zadałam pytanie w dziale odżywianie, ale w sumie przekopiuję treść tu: Czy tłuszcz kokosowy to to samo co olej kokosowy? Może dziwne pytanie, ale widziałam za 5,99zł/pół kilowe wiaderko, więc jakoś tanio... To był tłuszcz kokosowy klarow(a)ny, ale na 100g miał chyba 90 coś [...]
Zapomniałem o pw, sory. wystarczy do żaro bez oleju Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-15 12:46:37 dzięki, a można zrobić tak ze do naczynia żaroodpornego naleje się oleju trochę, mięso da się do rękawa i położy się na ten olej? Przez ten rękaw nie wchłonie się tłuszcz, prawda?
3 jajka, 1,5 szkl maki np orkiszowej, 1,5 szkl mleka(moze byc 0%) ok 5-8 łyżek oliwy/oleju slonecznikowego/rzepakowego stevia wg uznania, pol lyzeczki soli, 2 plaskie lyzecki prochu do piecznenia. Białka ubijasz ze szczyptą soli na sztywną pianę. W osobnej misce mieszasz sobie mąkę, stevię/słodzik, sól i proch-->mieszasz W drugiej misce mieszasz [...]
[...] powstało wiele zbędnych i negatywnych nawyków - używanie mleka i jego produktów, używanie zboża, używanie produktów skrobiowych itd), jesz to samo co jest w mięsie, jedząc olej jesz dodatkowy, zbędny składnik, który nie jest naturalny w pierwotnej diecie człowieka. Ponadto usmaż wieprzowinę lub inne mięso czerwone na 2 sposoby, daj sporo smalcu [...]
[...] robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie dymilo się z niej podczas podgrzewania oraz zeby mięso się nie przyczepilo???