To tak jakby zapytać czy są dobre na redukcje? Jakby były jakoś specjalnie dobre to znajdowałyby się w diecie każdego. Produkt jak każdy inny... mąka, woda... i zależy jakie jakościowo mięso.
Raz w tygodniu zakupy typu mięso, ser, jogurt, warzywa wystarcza. Raz na dwa tyg makaron, ryż, kasza, suszone owoce, płatki. Raz na miesiąc oliwa, mąka..
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html wrzuć proszę pełną ankietę z działu. Zdecydowanie za dużo nabiału...mąka pszenna do wymiany, wafle ryżowe od czasu do czasu, nie wrzucaj gotowego dania jak smażony filet, tylko każdy składni osobno ilosć mieśa i tłuszczu jakiego użyłeś, szynki sklepowe [...]
Chleb żytni jest "cięższy", dłużej go trawimy i dłużej zalega w żołądku. Może to mieć wpływ na apetyt po takim posiłku i ogólny bilans energetyczny. Mąki pszenną i żytnią miesza się w różnych proporcjach, żeby chleb był "lżejszy" dzięki mące pszennej. Mąka pełnoziarnista pewnie pozwala na wypełnienie w jakimś stopniu żołądka błonnikiem, którego [...]
pełno jest tych "wieloziarnistych" mają troszkę inny smak ale bardzo nieznacznie co wskazywałoby że zwykła mąka przenna króluje. Nie radze stasować jako zaminnik
to tylko jedzenie mieszasz jak chcesz, to tak jakby nasze mamy zastanawiały się czy zrobić pierogi ruskie, bo nie wiadomo czy łączyć ciasto (mąka) z farszem (ziemniaki) to i to to źródła węglowodanów
Ze składników które wymieniłaś wystarczy policzyć kaloryczność mąki i drożdży. Zatem: mąka orkiszowa 280g = 898 kcal suszone drożdże 5g = ok 20 kcal czyli: 918 kcal : 4 (pisałaś, że tyle otrzymasz bułek) Z naszych obliczeń wynika, że jedna bułka będzie miała 230 kcal, czyli tyle co standardowa bułka kupiona w sklepie czy piekarni. Niżej [...]
zupy bez dodatku makaronu, ryużu, kaszy czy większej ilości ziemniaków, niezabielane mąką, śmietaną w dużej ilości mają bardzo mało kalorii, czasami wręcz pomijalnymi, a są fajnym posiłkiem w diecie którym nie musimy się szczególnie martwić, natmoiast jeżeli są dołożóne dodatki któe podałem wcześniej to już należy wszystko liczyć
Mąka kukrydziana też jakaś super nie jest ale jeśli wszystko w bilansie kalorycznym i proporcjach makroskładników gra to nie powinno być problemu. Ps na przyszłość takie pytania zadawaj w dziale odżywianie
cześć Micen na pewno wiesz o czym mówię, przecież zakuu swymi wypowiedziami przygnebia... Najpierw się pyta o jakis cykl, a następnie oczekuje odpowiedzi ile mu pójdzie na sucho i ile ma czekać (sic!).Dużo nauki o kulturystyce przed Tobą zakuu. Moim zdaniem w dziale doping nie powinieneś zaczynać swej edukacji. A my Micen porozmawiamy wkrótce o [...]
Jako produkt sam w sobie z dziedziny słodzonych płatków zbożowych rzeczywiście są całkiem nieźle. W skład ich wchodzi w 91 procentach mąka owsiana pełnoziarnista i niewielki dodatek cukru, więc całkiem ok. Poza tym, możesz również zwrócić uwagę na płatki Allnutrition Crunchy Flakes with Cinnamon: [...]
Mażda mąka w drobnym rozdrobnieniu będzie podobna, i będzie to produkt wysoce przetworzony, jak już to wybieraj mąki z przedziału powyżej 1500, ale znowu to zależy też do czego to będziesz używać, mnie np naleśniki z 1500 nie wychodzą i się nie przejmuje i robię np miksa, ryżowa, owsiana i gryczana. No i co masz na myśli pod stwierdzeniem zdrowa?
[...] zwykła pszenica, tylko całkiem inne zboże należące do tej samej rodziny (poczytaj w necie) - różni się smakiem , wartością odżywczą, ilością i rodzajem glutenu (przez to mąka z niego jest cięższa w obróbce, niż zwykła pszenna). Najlepiej spróbuj kupić taką mąkę, tylko o wysokim typie i zobaczysz, jak to wygląda... Ja podobnie jak anubis84 nie [...]