składniki: łamane ziarno żyta, mąka żytnia razowa, woda, ziarno soi (5%), płatki ziemniaczane, syrop skrobiowy, sól, drożdże Raczej niezbyt... Lepiej coś NA PRAWDZIWYM ZAKWASIE - z dobrej, pewnej piekarni, a najlepiej domowej roboty Edit: 4nn, nie zauwazyłam Twojej odpowiedzi Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2011-02-04 23:22:25
[...] trener też jest jednym z naj w kraju( kilkukrotny najlpeszy trener roku), a ch**a o tym wie, np nie pozwala pić na treningu(bo tak go nauczyli), odżywki to zło( wśrdku jest mąka z cukrem - co niestety często się zdarza), a jak powie co trzeba jeść to załamka;) więc bardzo się cieszymy, że masz takiego wspaniałęgo trenera, ale to nic nie znaczy;)
Nie znam tego chleba,ale skład jest podany bardzo ogólnie tzn.,nie jest podany dokładnie ile jest % kazdego składnika i nic tam nie jest napisane,że jest to mąka razowa,lub gracham czyli wnioskuje że jest to zwykły chleb z dodatkami.Ja kupuje w sklepie chleb żytni razowy składający się w 80% z mąki żytniej razowej i w 20% z mąki żytniej [...]
falcone ma rację, do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Ja kiedyś miałem białko naturella i ono po zmiksowaniu z mlekiem smakowało jak mąka, ale po tygodniu się przyzwyczaiłem . Poza tym kulturyści są w stanie znieść wiele więcej niedogodności, żeby tylko ich mięśnie lepiej rosły. W końcu zjadanie kilograma, lub dwóch kurczaka gotowanego w [...]
a polecasz jakiegos specjalnego czy tylko z jajek? dzieki za rade, w sumie to nie jest zly poomysl. jw Flex - w dziale Kuchnia SFD masz od groma przeroznych przepisow - uzywaj wyszukiwarki mam przepis na swojego ulubionego omleta, gramatura wedle makro, ale skladowo wyglada tak: jaja + twarog + banan + maka z amarantusa - to jest baza omleta i w [...]
Jeśli chodzi o źródła makroskładników To białko:Mięso(kurczak,indyk,wołowina,wieprzowina), Jaja, serki wiejskie,twaróg,czasami odzywka białkowa, Węglowodany: głownie ziemniaki,płatki owsiane, płatki jaglane, mąka ryżowa,T- Z mięsa i jajek , Oliwa z oliwek , masło klarowane, Wiórki kokosowe. I ok 600g warzyw dziennie.
i ja nie twierdze, zeby nie jesc w ogole zboza, tylko nie jako podstawe Sprytne. Dokonamy w ten sposób eradykcaji większości ludzkości i unikniemy przeludnienia świata. A potem sami dokonamy jej zagłady poprzez ekstensywny chów zwierząt i uprawy tych zdrowiutkich warzywek i owocków, żeby zapełnić brzuszydła, bo przecież śmiercią głodową nie można [...]
Za guru naukowego się nigdy nie robiłam, bądź tak uprzejma i daruj sobie obrażanie mnie. Nie będę natomiast tolerować opowieści dziwnej treści ze strony osoby, która pojawia się znikąd i sieje zamęt nie mając niczego na poparcie swoich teorii poza sloganem "słucham swego ciała" i jakąś przypadkową książką, jakich setki na rynku. Jeśli będę chciała [...]
Za guru naukowego się nigdy nie robiłam, bądź tak uprzejma i daruj sobie obrażanie mnie. wzajemnie, ty to robisz w kazdym zdaniu, w kolejnych tez Nie będę natomiast tolerować opowieści dziwnej treści ze strony osoby, która pojawia się znikąd i sieje zamęt nie mając niczego na poparcie swoich teorii poza sloganem "słucham swego ciała" i jakąś [...]
[...] ryż pełnoziarnisty, warzywa strączkowe oraz większość warzyw i owoców. Złe to te, których przyswajanie powoduje silny wzrost poziomu glukozy we krwi, np. cukier, mąka, biały ryż, ziemniaki, kukurydza. Jedzenie węglowodanów o małym IG hamuje tycie (a wręcz powoduje chudnięcie), więc menu powinno bazować właśnie na nich. Montignac [...]
Jeśli masz z jedzeniem, a BF nie jest duży ( powyzej 15 5) to śmiało włącz produkty rekreacyjne jaki płatki kukrudziane, biały chleb, biała mąka, kleiki ryżowe itp Wszystko co nie będzie mocno obciążało układu trawiennego i będzie miało stosunkowo wysoką gęstość energetyczną
[...] ciasta na tortille jest po prostu gluten - dlatego robi się je z mąki pszennej. Inne będą się kruszyć, jeśli nie zastosuje się odpowiednich dodatków. Może być ewentualnie mąka orkiszowa. Dodatek tłuszczu do wypieków nieco poprawia konsystencję, smak (ciasto nie jest tak suche) i sprzyja ładnemu, równomiernemu, rumienieniu się - bo przecież [...]
Właśnie piję obecnie ten smak,białeczko idealnie się rozpuszcza, zero grudek,smak rewelacja naprawdę pyszne słodziutkie. Przed rozpuszczeniem bardzo ładny zapach konsystencja bym to nazwał bardzo "pulchna" przypominająca najlepsze białka nie jakaś mąka sypka...
1) Jeśli chodzi o smażenie polecam olej kokosowy lub smalec. 2. Jeśli już musisz jeść chleb to polecam albo chleb żytni razowy lub najlepszą opcją jest chleb żytni na zakwasie najlepiej własnej roboty :D 3) Sosy zero myślę, że od czasu do czasu możesz sobie wrzucić jednak nie polecałbym tego robić codziennie wcale nie są takie zdrowe często [...]
Prawda jest taka,że wszystko jest lepsze od głodowania. Ja bym tego nie jadł skład nie jest zbyt ciekawy. Skoro nie masz nic innego,jedz śmiało. Raz na jakiś czas możesz je zjeść. Filety z ryb białych (57%) mintaj-A lub morszczuk-D mąka pszenna olej roślinny woda skrobia ziemniaczana sól drożdże przyprawy