Cel:pozbycie się tkanki tłuszczowej po zakończonej redukcje przy masie 63kg, a sporo tego zostało :<. Jakiś wspomagacz do spalania tłuszczu by się przydał... Płeć : mężczyzna Wiek : 25 Waga : 63 Wzrost : 174 Obwód klatki : 91 Obwód ramienia : 31 Obwód talii : 85 Obwód uda : 53 Obwód łydki : 35 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 20-25% [...]
[...] człowiek. Jedynymi warzywami których powinniśmy unikać w nadmiarze są: kukurydza konserwowa: b/t/w - 2.9/1.2/19.7 daje to 102kcal (podobnie z kukurydzą z kolby) Soja, kiełki: b/t/w - 13.1/6.7/7 daje to 141 kcal Suche nasiona soi: b/t/w - 34.3/19.6/17 co równa się 382kcal, to już powinniśmy wliczyć do diety. Pamiętajmy jednak, że ilość [...]
1.Warto wiedzieć, że organizm zwierzęcy potrafi sam wytworzyć większość spośród 20 aminokwasów, ale w przypadku 8 z nich okazuje się bezradny i musi je otrzymać z zewnątrz, w pożywieniu. Nazwa pochodzenia greckiego: aminokwasy egzogenne oznacza właśnie pochodzące z zewnątrz. Badania naukowe prowadzone przez cały XX wiek pozwoliły ustalić skład [...]
[...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób. Witamina C (Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy): Witamina C należy [...]
[...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób WITAMINY C D E Witamina C Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy [...]
gdzie mozna dostac ziarenka tak zebym mogl sobie wychodowac kielki ?? np rzodkiewki czy rzerzuchy ???? ptrzylam w hipermarketach ale nie widzialam.....jak ktos wie to prosze napiszcie!!
Witam, Jak wyżej, kupiłem sobie dzisiaj w markecie otręby zbożowe i owsiane oraz kiełki zbóż. . . W ogóle nie wiem jak i z czym je przyrządzić Na mleku czy coś?? Byłbym wdzięczny za pomoc. Zmieniony przez - LSC79 w dniu 2008-07-03 18:52:04
[...] kiełków? Czy są one w pełni wartościowym źródłem witamin i mogą zastępować warzywa? I czy to się opłaca? Często widzę gdzieś zdjęcia cudzych posiłków na forum, w których są kiełki. Podobno kupuje się nasiona na allegro i "uprawia" w domu. Czy trzeba mieć specjalną kiełkownicę? (gdzieś słyszałem takie określenie %-) , ale jak ono nie istnieje, to [...]
witam wszystkich Zamierzam włączyć do diety otręby, zarodki roślinne, kiełki itp. Chciałbym się dowidzieć w związku z tym jak często mogę je jeść, aby nie dopuścić do sytuacji przewitaminowania w moim organizmie. Bo wiem, że wszystko w nadmiarze szkodzi Dodam tyle, że jestem mężczyznom w wieku 21 lat, szczupłej budowy ciała, aktywny fizycznie, po [...]
Hey, na pewno wiecie w jaki sposob uprawia sie kielki. Takie w sloiku sa strasznie drogie... Pomyslalam, ze warto samemu tak potraktowac nasionka, zeby daly kielki. ewel
[...] już będę szczęśliwy ;) ) kiełków brokuła i kiełków słonecznika. Szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć wartości odżywczych,a bardzo mi na tym zależy. Jak na złość wszędzie są kiełki rzodkiewki,lucerny,pszenicy itp.itd. a tych które szukam nie ma... Bardzo proszę o pomoc. Ktoś coś wie na temat wartości odżywczych tych 2 rodzajów kiełków (k.brokuła [...]
Chcialbym zwrocic wasza uwage na tani(2,5zl. za opakowanie 200g), ale bardzo zdrowy produkt jakim niewatpliwie sa kielki pszenicy .Wedlug mnie produkt ten powinien sie znalezc w diecie kazdego pakera jako dodatek do potraw . Zaczne od tego czym sa kielki pszenicy i jak powstaja - Dotychczas większość zarodków pszennych w kraju była [...]
[...] „Rzeżucha" + trochę ciekawych informacji (wybaczcie - jestem geografem ekonomicznym i muszę tu to też wrzucić - po prostu zboczenie ) Miłej lekturki życzę START Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki: wit. A, B, C, E, H. Maleńkie zarodki kryją w sobie [...]
[...] gatunkach skiełkowanych ziaren znajduje się pełny zestaw witamin, różnią się one jedynie ilością poszczególnych z nich. Przykładowo szczególnie dużo witaminy A zawierają kiełki: fasoli mung, fasoli adzuki, rzodkiewki, gorczycy, soi, soczewicy, lucerny, witaminy B1 - pszenica i soja, witaminy B2 najwięcej jest w kiełkach: soi i gorczycy, w [...]