Luki no staram się w tym roku jechać sprawdzonymi schematami, wiem, że taka dieta zawsze jest skuteczna :-) Kuba jak mam czas i jestem w domu, to staram się smażyć przed każdym posiłkiem, wtedy jest pyszna :-) Ja posypuję tylko lekko z jednej strony przyprawą do ryb, solą i wrzucam na Pam. Dorsz szybciutko się smaży, kilka minut. Ja też [...]
dobre oliwy nie kupuje się po to by na niej smażyć, na inne szkoda kasy. Możesz smażyć śmiało bez tłuszczu jak masz dobrą patelnię, ewentualnie PAM czy patelnia przetarta ręcznikiem papierowym czy to ze smalcem czy z kokosowym.
[...] 2 sztuki sos: Czerwona cebula 2 sztuki Przecier z papryczek chilli 2 łyżki(sambal oelek) Kostka bulionowa - 1/2 Jogurt 100g Kasza gryczana 50g. Mięso rozbijamy tłuczkiem jak na schabowe. Na rozbity plaster nakładamy szynkę, ser, pokrojone pieczarki, zawijamy i zawiązujemy sznureczkiem, bądź przebijamy wykałaczkami tak by wszystko trzymało się [...]
PAM jest dobry, ale jak chcesz żeby na dłuższą metę było taniej to tylko patelnia ceramiczna. Miałem ten sam problem, nie umiałem smażyć na suchym teflonie m.in placków owsianych, mięsa i smażyłem wszystko na PAM-ie, aż wreszcie zamiast kupić kilka kolejnych sztuk, kupiłem po prostu dobrą patelnię ceramiczną i mam spokój, nic się nie klei, nie [...]
[...] na powaznie, bo lata temu udalo mi sie zrzucic prawie 30 kilogramow ,stosujac diete i regularnie cwiczac. Niestety po wyjechaniu do Angli ,pozuciłem wszystkie dobre nawyki ,jakie udalo mi sie wyrobic na swojej malej redukcji. Historia zatoczyłą koło ,że znów stoje w miejscu ,ze musze zacząć wszystko od nowa. Tym razem chcialbym stworzyc swoja [...]
[...] wg mnie najlepsze jest grilowanie. Chodzi mi o to, że Pam nie ma wartości odżywczych. Jak ktoś musi smażyć na czymś to Pam stety/niestety jest słusznym wyborem. To jak z wyborem słodzić cukrem czy słodzikami. Dla mnie jest to śmieszny temat, ktoś zwaraca uwagę na Pama, a nie widzi jak mocna chemia jest dookoła nas. On nas nie zabije, a [...]
[...] temp. Jest smalec, zaś do smażenia a niskich i średnich oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Ponieważ oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych takie jak np. margaryna podczas smażenia do podwójnych wiązań przyłącza się tlen, który powoduje powst. Wodoronadtelnków. 8. izolat serwatki 159 Jajko ok. 99 Kurczak [...]
Seba podzielam Twoje zdanie :-)) uwazam dodatkowo, ze jak juz sobie chce ktos cos usmazyc lub podsmażyć to PAM jest dobra opcja (powiedzmy) , dodatkowo nadmienie ze ja czesto smaże na wodzie %-) Pam to tylko, żeby nie przywierało smażyć na nim to ciężko, trzeba by dużo użyć a w dużej ilości to będzie zwykłe smażenie, bo pam to nic innego jak [...]
Najlepeij smazyc na PAM'ie i grillowac na grilu elektrycznym. "... podobno hormon bykA kosztuje 100zł jeden wstrzyk i po 8h stajesz sie z takiego jak ja w takiego co ma przynajmniej 40cm w bicu, 130 w klacie przynajmniej" - .Peticker.
Daj zamiast chleba jakies warzywo, do tego możesz dodać troche oliwy. Jak chodzi o pierś przecież można smażyć na PAM'ie ale i tak gotowane czy też grilowane bardziej się poleca
[...] kurczaka kroimy na średniej grubości plastry (tak żeby nie musiało długo się smażyć) 2. Płatki owsiane ("surowe") wsypujemy do blendera i mielimy na miał - wygląda to prawie jak mąka 3. Przygotowujemy 3 talerze: z mąką, z wbitymi jajkami (i oczywiście "roztrzepanymi"), ze zmielonymi płatkami owsianymi 4. Solimy/pieprzymy jajka w talerzu według [...]
Witam Na początku chciałabym opisać w skrócie moje dotychczasowe nawyki życieniowe oraz treningi Rano jajka, serek, jogurt lub jakaś wedlina z warzywami. Obiad mięsko z warzywami/surówką, lub jakaś zupa kolacja najpóźniej o 18 ryba, twarożek lub jakieś parówki w ciagu dnia kawa, jakieś owoce. Jeżdże na rowerku stacjonarnym z 5-6 razy w tygodniu [...]
[...] na powaznie, bo lata temu udalo mi sie zrzucic prawie 30 kilogramow ,stosujac diete i regularnie cwiczac. Niestety po wyjechaniu do Angli ,pozuciłem wszystkie dobre nawyki ,jakie udalo mi sie wyrobic na swojej malej redukcji. Historia zatoczyłą koło ,że znów stoje w miejscu ,ze musze zacząć wszystko od nowa. Tym razem chcialbym stworzyc swoja [...]
[...] wlasnym po czym dolewamy ok. 100ml wody i wraz z tym wrzucamy na patelnie wczesniej posiekana w kostke cebule to wszystko przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu dolewając co jakis czas wody, Az do momentu kiedy wołowina będzie uduszona 1.5-2h. Po wszystkim wyciągamy wolowinke na deske i kroimy w kostke ( robilem tak bo nie chcialo mi się mocowac [...]
Chciałbym trochę zagłębić się w ten temat. A nigdzie nie znalazłem konkretnych odpowiedzi na te pytania. Bardzo proszę o pomoc. Dlaczego warto smażyć na smalcu, oleju kokosowym czy Pam wiem, ale pytania dotyczą wyboru tego najodpowiedniejszego. 1. Czy przewaga Pam nad tłuszczami polega na tym, ze jest niskokaloryczny ? 2. Jaka jest przewaga [...]