SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cukier w warzywach tabela

  • Wstęp do odżywiania

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] na tkanke tłuszczową. WĘGLOWODANY - Do produktów spożywczych będących głównym źródłem węglowodanów należą głównie produkty roślinne , takie jak : Cukier buraczany (zwykły cukier) 99,8% węglowodanów Miód naturalny 80% węglowodanów Ryż 78,9% węglowodanów Mąka [...]

    Odpowiedzi: 144 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-11 18:10:27 Szacuny postu: 4,83 (cały temat: 22)
  • Pomocy ??? Odzywianie i trening ???

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    [...] na tkanke tłuszczową. WĘGLOWODANY - Do produktów spożywczych będących głównym źródłem węglowodanów należą głównie produkty roślinne , takie jak : Cukier buraczany (zwykły cukier) 99,8% węglowodanów Miód naturalny 80% węglowodanów Ryż 78,9% węglowodanów Mąka 72% węglowodanów Kasza 72% węglowodanów Tu wymieniłem produkty w których składzie [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3437 Data: 2003-12-26 00:07:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pij mleko a bedziesz...

    Temat
    Iron Horse Series

    [...] pod wpływem kwasów żołądkowych ścina się tworząc coś co przypomina twaróg. Kazeina znajdująca się w mleku rozkłada się w organizmie przy pomocy enzymu - podpuszczki, a cukier mleczny dzięki enzymowi - laktazie. Dziecko 1 - 2 letnie ma już paznokcie i włosy i jego zapotrzebowanie na kazeinę jest bardzo niewielkie. Od tej chwili układ [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 15513 Data: 2009-01-13 06:24:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zasady prawidłowego przyrządzania potraw Podczas obróbki termicznej, czyli gotowania, pieczenia, duszenia lub smażenia potraw, w produktach spożywczych zachodzą zmiany. Prawidłowe przyrządzanie jedzenia polega na takim postępowaniu, aby te zmiany w stosunku do wartości odżywczej produktu rynkowego były jak najmniejsze. Trudno pokryć naturalnym [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3322 Data: 2014-02-05 02:58:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)