witam,myślę że mam poważny problem dotyczy oczywiście moich nieregularnych okresów.pierwszą miesiączkę miałam w wieku 13 r.ż i już od samego początku były nieregularne wiadomo że na początku to normalne.W wieku 18 lat robiłam usg jajników i już znajdowały się liczne torbiele na nich i miałam za wysoki poziom prolaktyny i ok.3 m-cy łykałam bromergon a później tabletki anty syndi po 2 latach brania tabletek miałam przerwę i usg jajników i było troszkę mniej tych torbieli ale nadal były po czym przez następne 2 lata łykałam syndi czyli w sumie 4 lata i teraz w lipcu wzięłam ostatnie opakowanie ponieważ nie miałam potrzeby nadal brać tabletek ze względu braku partnera i niestety w lipcu miałam miesiączkę a późnie gdy odstawiłam tabletki nie miałam okresy do października czyli 3 m-ce gdzie w tym czasie miałam zapalenie przydatków i ogólnie odkąd pamiętam to często oddaję mocz i mam problemy z infekcjami następnie niedawno badałam poziom prl i mam za wysoki oraz za wysoki mam progesteron bo 11,24ng/ml, testosteron 0,388ng/ml i FSH1,79mIU/ml oraz robiłam usg i znowu liczne torbiele na jajnikach i muszę przyznać że mam problemy z nadmiernym owłosieniem zwlaszcza pod nosem i wokół pępka jak i na brobawkach.Ostatnio miałam okres 7 listopada i teraz widzę że znowu mi się opóźnia bo dzisiaj 8 już grudzień.Moja waga to 62kg a wzrost 163Jestem poprostu załamana że mogę mieć problemy z zajściem w ciaże aż boję się jak o tym myślę.Muszę tez przyznać ale nie wiem czy to będzie miało coś wspólnego otóż w piątek 3 grudnia dostałam ostrej pokrzywki na calutkim ciele po wizycie u dermatologa dostałam leki i dzisiaj czyli 8 gr nie mam żadnej wysypki i tak się zastanawiam z jakiego powodu dostałam tej ostrej pokrzywy bo nigdy nie miałam problemu z uczuleniem.Bardzo proszę o odpowiedz i bardzo dziękuję z góry wiola
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Wysoki Testosteron całkowity, wysokie E2, niski wolny testosteron.
- 6-oxo-kto mi wyjasni, wysoki testosteron bez przyrostu siły i masy???
- Wysoki Testosteron
- 20 lat- wysoki testosteron, ciągłe zmęczenie, kłopoty z pamięcią i koncentracją.
- niskie libido - wysoki testosteron
- Wysoki Testosteron, a mizerna budowa
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!