Chciałbym się dowiedziec co powinienem trenowac aby poradzic sobie na ulicy. Trenowalem kilka lat karate, tam głownie nauczylem sie dosc dobrze kopac, nabralem szybkosc w zbijaniu ciosow itp. Teraz od kilku miesiecy chodze na kravke i nie jestem do konca do tego przekonany. Niby jest walka ale mało kontaktowa, tak samo z parterem. Jak jest z vale tudo, czy na treningach vale tudo mozna nauczyc sie efektownie bic? I czy parter jest mi niezbedny na ulicy ?
...
Napisał(a)
Hej!
Chciałbym się dowiedziec co powinienem trenowac aby poradzic sobie na ulicy. Trenowalem kilka lat karate, tam głownie nauczylem sie dosc dobrze kopac, nabralem szybkosc w zbijaniu ciosow itp. Teraz od kilku miesiecy chodze na kravke i nie jestem do konca do tego przekonany. Niby jest walka ale mało kontaktowa, tak samo z parterem. Jak jest z vale tudo, czy na treningach vale tudo mozna nauczyc sie efektownie bic? I czy parter jest mi niezbedny na ulicy ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
widziałem plakat reklamujący niejaki VT-System.
Niezla akcja hehe. Gnoje zeruja na tym, iz nazwa wszystkim skojarzy sie z "krwiozerczymi walkami w klatkach i super stylem", duzo frajerow moga na cos takiego zlapac.
PS: hip hop non stop
Niezla akcja hehe. Gnoje zeruja na tym, iz nazwa wszystkim skojarzy sie z "krwiozerczymi walkami w klatkach i super stylem", duzo frajerow moga na cos takiego zlapac.
PS: hip hop non stop

Doradca dzialu grappling i C/S.
...nie powiedziales w ryj to nie powiedziales nic...
...
Napisał(a)
L. wysłanych artykułów 1
L. przecz. artykułów 4
https://www.sfd.pl/search.asp
A temat i tak Ci wywalą
.
L. przecz. artykułów 4
https://www.sfd.pl/search.asp
A temat i tak Ci wywalą

"masz swą wolę w komplecie z honorem"
...
Napisał(a)
1-TAK
2-TAK
3-Używaj wyszukiwarki
4- Już nie jeden mod ma Cie pewnie na oku za tego posta
2-TAK
3-Używaj wyszukiwarki
4- Już nie jeden mod ma Cie pewnie na oku za tego posta
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
...
Napisał(a)
Co na ulice ?? Byl jakos niedawno post na ten tamat. Radziollo dobrze powiedzial chcesz cos na ulice (??) ... kup batona lub gaz. pzdr
MMA
...
Napisał(a)
Chcesz sie efektownie bić to idz na Capoeire albo kung fu a jak chcesz efektywnie to na bjj muay thai lub ogólnie mma.
...
Napisał(a)
No dobra, pooglądałem troche filmików w necie, no i troche poczytałem na forum. Jezeli chodzi o walki vale tudo to nie zauważyłem w nich poprawnej techniki w stójce (to samo zarzuca się kraverom i sie z tym zgadzam), co innego jezeli chodzi o parter, no ale tam to juz jest tylko BJJ. Moj kumpel chodzi na vale tudo juz rok i powiedzial mi ze nie bral jeszcze udzialu w sparingu zeby nie zostac zabitym. A kto jeszcze trenuje? Chłopaki którzy przez kilka lat zatrzasneli sie w silowni. Konczac pytam, czy vale tudo mozna trenowac bez wczesniejszego treningu BJJ , JUDO etc. ? I jak jest z jego efektywnością?
...
Napisał(a)
To masz jakis*****owy klub.
MMA możesz trenowac bez wcześniejszych przygotowań jeśli ćwiczysz w dobrym klubie. Co to za sekcja?
CO do poprawności technicznej stójki to jakoś nie przemawia do mnie zdanie kolesia z karate.
Zmieniony przez - vtserafin w dniu 2006-11-03 10:51:34

CO do poprawności technicznej stójki to jakoś nie przemawia do mnie zdanie kolesia z karate.

Zmieniony przez - vtserafin w dniu 2006-11-03 10:51:34
...
Napisał(a)
ta co koles z karate może wiedzie co mma, skoro nietrenował? Odp: Nic.
Poprawność w stójce? wiadomo ze w mma są techniki z muay thai i boksu, wiec nie wiem o co chodzi z tą poprawnością....
Poprawność w stójce? wiadomo ze w mma są techniki z muay thai i boksu, wiec nie wiem o co chodzi z tą poprawnością....
...
Napisał(a)
Dobra dzieki za pojechanie mnie. W sumie tam gdzie mieszkam mam blisko sekcje VT, BJJ i KM. Zacząłem się interesować ogolnie mmma bo kravka tak wszędzie zachwalana (oczywiscie przez kraverów) nie sprostala moim oczekiwaniom. NIestety nie mam czasu na to aby potrenowac troche MT, kicka i BJJ razem. Słyszałem ze VT to dobra przekrojówka, dlatego się pytam. Czy VT to tez dobry dodatek do wczesniej poznanych SW (tak jak kravka), czy mozna nauczyc sie tego efektywnie od podstaw i nie miec problemów na ulicy.
...
Napisał(a)
Idź do klubu. Pogadaj z trenerem. Weź 1 lub 2 razy udział w zajęciach.
Jeżeli Ci się spodoba, to zaczniesz ćwiczyć.
Czy MMA jest dobre? Skąd mam wiedzieć jaki poziom jest w klubie, który masz na myśli. Jedni robią to dobrze, inni gorzej. Masz już doświadczenie w SW więc...
... marsz na trening.
Jeżeli Ci się spodoba, to zaczniesz ćwiczyć.
Czy MMA jest dobre? Skąd mam wiedzieć jaki poziom jest w klubie, który masz na myśli. Jedni robią to dobrze, inni gorzej. Masz już doświadczenie w SW więc...
... marsz na trening.
Polecane artykuły