witam. do tej pory trenowalem raczej nieregularnie, bez okreslonego planu treningowego ok. 2 miesiecy (cwiczenia ze sztangielkami na miesnie ramion, przedramion, klatki piersiowej, pompki itd.) chcialbym zaczac cwiczyc regularnie, aby dalo to jakis widoczny efekt. nie bede kulturysta;] i nie zalezy mi na przyroscie masy czy dokladnej rzezbie- chodzi o ogolna poprawe sprawnosci ciala i na osiagnieciu symetrycznej, estetycznej sylwetki z zaznaczonymi miesniami (obecnie wyglad raczej na zasadzie chude raczki, plaska klata i piwny brzuch). jakies rady? moze ktos ma gdzies pod reka plan treningowy pasujacy do takiej sytuacji? jak nie to moze chociaz ogolne rady w jaki sposob skomponowac plan odpowiedni do takiego celu? z gory dziekuje za pomoc
Waga: (nie wiem, nie mam wagi;], ogolnie lekka nadwaga
Wzrost: 180
Cel treningowy: ogólna poprawa sprawności, siły i wygladu ciała
Staż treningowy na słowni: -
Uprawiane inne sporty: bieganie (3 razy w tygodniu) siatkówka (raz w tygodniu 2h), sporadycznie koszykowka
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga, sztangielki (trening domowy)
Dieta: -
Przeciwskaznania medyczne: -
Zażywane suplementy: -
Waga: (nie wiem, nie mam wagi;], ogolnie lekka nadwaga
Wzrost: 180
Cel treningowy: ogólna poprawa sprawności, siły i wygladu ciała
Staż treningowy na słowni: -
Uprawiane inne sporty: bieganie (3 razy w tygodniu) siatkówka (raz w tygodniu 2h), sporadycznie koszykowka
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga, sztangielki (trening domowy)
Dieta: -
Przeciwskaznania medyczne: -
Zażywane suplementy: -
Krzysztof Piekarz