Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
0
Witam
Moje sutki są powiększone, tak jakby pod nimi był tłuszcz. Na reszcie piersi jest normalnie. Mam 20 lat, czyli to już raczej nie problem związany z dojrzewaniem(chociaż trądzik nadal mam). Ten problem mam od ok 5 lat. Sutki pod wpływem zimna lub dotyku pomniejszają sie. Co to jest, ginekomastia czy lipomastia?
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
775
hehe... mogę cię tylko pocieszyć. Mam dokładnie to samo! Mam 16 lat i też mam pryszcze itp. Ja myślę że to zniknie z czasem. To jest pewnie spowodowane przez estrogeny. W tym wieku hormony buzują!
Przy okazji - jak wezmę jakieś suplementy powodujące zwiększone wydzielanie testosteronu przez organizm np. Novedex XT to coś to pomoże? Odpowiedzcie proszę!
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
775
Wiem że Novedex XT to naturalny inhibitor aromatazy która jest odpowiedzialna za konwersję testosteronu w estrogeny. Obniża też poziom estrogenów a podwyższa poziom naturalnego testosteronu. Naprawdę to nie pomoże?
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
775
Sutki pod wpływem zimna lub dotyku pomniejszają się nic twardego nie wyczuwam. Mam 16 lat to może od dojrzewania. Czytałem że jest to problem "kosmetyczny" i znika po roku lub kilku miesiącach. Pomyślałem że jak obniży się poziom estrogenów i aromatazy to szybciej zniknie a być może zachamuje wzrost tego czegoś.
Szacuny
17
Napisanych postów
1670
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
33140
No to może to być zarówno gino jak i lipo, młody jesteś więc bez sensu łykać Novedex, idź zrób po prostu USG, dowiesz się bynajmniej w 100% czy masz powiększone gruczoły pod sutkami...czy to po prostu tłuszcz(lipo)