Potrzebuje "doradcy . " :D
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
to co moze byc lordoza hiperlodoza? poczytam troche na necie moze pojde do lekarza rodzinnego mmm ? a moze to nie jest jeszcze takie grozne i mozna leczyc samemu jakies cwiczenia czy cos?
...
Napisał(a)
Nie stwierdzę czy to na pewno hiperlordoza, ale na pewno masz nienaturalnie wygięte plecy w okolicach lędźwiowych. Najlepiej się udać do specjalisty. I samemu lepiej sobie cwiczen nie dobierac bo jeszcze mozna wade poglebic albo przegiąć, podejrzewam ze tutaj korekcja bedzie polegala min. na rozciaganiu prostownikow i wzmacnianiu brzucha
I widzisz, jak starasz się żeby brzuch był płaski to wtedy chyba jesteś zgarbiony na górze...
Zmieniony przez - Rychu_ w dniu 2013-05-31 12:13:05
I widzisz, jak starasz się żeby brzuch był płaski to wtedy chyba jesteś zgarbiony na górze...
Zmieniony przez - Rychu_ w dniu 2013-05-31 12:13:05
...
Napisał(a)
o wlasnie czyli to dlatego jestem taki slaby na brzuchu ? robie normaluych brzuszkow takich calych, < wiesz o co chodzi > okolo 30 bo wiecej no nie mam sily poprostu, a u mnie w klasie najwieksze slabiaki, no nie wiem , " grubi " robia 2x wiecej, a najbardziej slabe mam dolne partwie, ze wiszac na drazku nie mam sily podniesc wyprostowanych nog, to samo lezac na ziemi. a do jakiego specjalisty moge sie zglosic ?
...
Napisał(a)
Jak najbardziej trudności przy ćwiczeniach mogą być spowodowane wadą postawy. Idź do rodzinnego, on już powinien cię dalej pokierować, być może prześwietlenie, ortopeda, fizjoterapeuta...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Bolące - piękące łydki i piszczele .
Następny temat