OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
...
Napisał(a)
Zgadza się, że kura ma gorszy profil amionokwasowy, ale dbać też należy o zróżnicowanie źródeł białka, a nie bazowac tylko na jednym - jest to podstawa zdrowego żywienia. Anabolic Amino 9000 na tym właśnie założęniu sie opiera. Długośc trawienia nie gra tu praktycznie żadnej robi,gdyż oba źródła białka sa podane w formie hydrolizatu, czyli maksymalnie oligopeptydy i wolne formy aminokwasów.
...
Napisał(a)
slusznie
ale nie roznicuje sie zrodel bialka w diecie uzywajac drogich aminokwasow
co wiecej - jak juz decydujemy sie wydac kase na aminokwasy to warto zeby byly to tylko wolne formy /hydrolizaty maja ich zazwyczaj 15-18% i nie ma zbyt duzej roznicy pomiedzy hydrolizatem a dobrym wpi [pomijajac kazeine i jej hydrolizat]/
no i nie potrzebujemy calej puli aminokwasow, wystarczy ograniczyc sie do eaa /a tak naprawde do bcaa/
przy spozywaniu standardowo przyjetej ilosci bialka /2 gramy na kilogram/ pozostalych aminokwasow jest az nadto
ale nie roznicuje sie zrodel bialka w diecie uzywajac drogich aminokwasow
co wiecej - jak juz decydujemy sie wydac kase na aminokwasy to warto zeby byly to tylko wolne formy /hydrolizaty maja ich zazwyczaj 15-18% i nie ma zbyt duzej roznicy pomiedzy hydrolizatem a dobrym wpi [pomijajac kazeine i jej hydrolizat]/
no i nie potrzebujemy calej puli aminokwasow, wystarczy ograniczyc sie do eaa /a tak naprawde do bcaa/
przy spozywaniu standardowo przyjetej ilosci bialka /2 gramy na kilogram/ pozostalych aminokwasow jest az nadto
...
Napisał(a)
Anabolic amino 9000 to dietetyczny środek spożywczy, więc jego zalecane stosowanie, jak i grupa docelowa jest nieco inna w porównaniu do suplementów diety. Stąd różne w źródła białka.
A dlaczego nie rożnicuje się źródeł białka urzywając drogich aminokwasów. jak ktos ma taka chęć i zyczenie, to różnicuje sie jak najbardziej. Nasz klient, nasz Pan. Ty nei muszisz, innni mogą chcieć, więc stwarzamy im ta mozliwość.
Zbytniej różnicy między WPH i WPI nie ma? A 50% większe wydzielanie GIP to barszcz?
nie bardzo rozumiem kiedy możemy się ograniczyć tylko do eaa lub bcaa...czy jak dostarczamy z innych bialka z innych źródeł na poziomie 2g/kg m/c czy wogole? A jesli spożywamy dużo białka z frakcji serwatkowej mleka to po co nam bcaa, skoro jest ich bardzo duzo w tej frakcji, a wogole to po co nam walna i izoleucyna, skoro nat naprawde chodzi o leucyne. a moze samo hmb zatem wystarczy? Nie zgadzam się z takim podejsciem. Suplementy i dietetyczne srodki spożywcze sa po to by sprostać potrzebom ludzi w zakresie uzupełniania diety, która u nich "kuleje" , także zostawmy i mmozliwośc wyboru i nie decydujmy za nich....
A dlaczego nie rożnicuje się źródeł białka urzywając drogich aminokwasów. jak ktos ma taka chęć i zyczenie, to różnicuje sie jak najbardziej. Nasz klient, nasz Pan. Ty nei muszisz, innni mogą chcieć, więc stwarzamy im ta mozliwość.
Zbytniej różnicy między WPH i WPI nie ma? A 50% większe wydzielanie GIP to barszcz?
nie bardzo rozumiem kiedy możemy się ograniczyć tylko do eaa lub bcaa...czy jak dostarczamy z innych bialka z innych źródeł na poziomie 2g/kg m/c czy wogole? A jesli spożywamy dużo białka z frakcji serwatkowej mleka to po co nam bcaa, skoro jest ich bardzo duzo w tej frakcji, a wogole to po co nam walna i izoleucyna, skoro nat naprawde chodzi o leucyne. a moze samo hmb zatem wystarczy? Nie zgadzam się z takim podejsciem. Suplementy i dietetyczne srodki spożywcze sa po to by sprostać potrzebom ludzi w zakresie uzupełniania diety, która u nich "kuleje" , także zostawmy i mmozliwośc wyboru i nie decydujmy za nich....
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
...
Napisał(a)
no jasne, ze kazdy moze robic to co chce
pod warunkiem, ze podejmuje swiadoma decyzje posiadajac pelna wiedze a nie informacje z reklam
dodatkowo jestesmy na forum sportowym wiec raczej nikogo tu nie interesuja pozasportowe zastosowania produktu
"Zbytniej różnicy między WPH i WPI nie ma? A 50% większe wydzielanie GIP to barszcz? "
dla nas gip jest przydatne glownie ze wzgledu na swoj wplyw na poziom insuliny
i badania potwierdzaja, ze wph daje ogolnie wyzszy poziom insuliny niz wpi
jest jeden haczyk - w badaniach wykorzystuje sie takie same dawki wpi i wph
wystarczy wiec zwiekszyc dawke wpi zeby osiagnac to samo /co mozna zrobic bez problemu biorac pod uwage, ze wpi jest tansze/
natomiast wpi ma jedna wazna zalete - poziom bcaa we krwi dluzej utrzymuje sie na podniesionym poziomie
mozna to zobaczyc na ladnych wykresach tutaj
http://www.carbery.com/documents/21527 Carbery Posters LoRes V2.pdf
dlaczego warto sie ograniczyc tylko do eaa a nawet bcaa? sam sobie odpowiedziales - chodzi glownie o leucyne
jak ktos wyda leucyne w prochu w dobre cenie to mozna sie do niej ograniczyc, narazie jej najlepszym zrodlem wydaja sie bcaa
a jak u kogos kuleje dieta to niech wezmie sie porzadnie za miche a nie szuka rozwiazania w kapsulkach i proszkach
pod warunkiem, ze podejmuje swiadoma decyzje posiadajac pelna wiedze a nie informacje z reklam
dodatkowo jestesmy na forum sportowym wiec raczej nikogo tu nie interesuja pozasportowe zastosowania produktu
"Zbytniej różnicy między WPH i WPI nie ma? A 50% większe wydzielanie GIP to barszcz? "
dla nas gip jest przydatne glownie ze wzgledu na swoj wplyw na poziom insuliny
i badania potwierdzaja, ze wph daje ogolnie wyzszy poziom insuliny niz wpi
jest jeden haczyk - w badaniach wykorzystuje sie takie same dawki wpi i wph
wystarczy wiec zwiekszyc dawke wpi zeby osiagnac to samo /co mozna zrobic bez problemu biorac pod uwage, ze wpi jest tansze/
natomiast wpi ma jedna wazna zalete - poziom bcaa we krwi dluzej utrzymuje sie na podniesionym poziomie
mozna to zobaczyc na ladnych wykresach tutaj
http://www.carbery.com/documents/21527 Carbery Posters LoRes V2.pdf
dlaczego warto sie ograniczyc tylko do eaa a nawet bcaa? sam sobie odpowiedziales - chodzi glownie o leucyne
jak ktos wyda leucyne w prochu w dobre cenie to mozna sie do niej ograniczyc, narazie jej najlepszym zrodlem wydaja sie bcaa
a jak u kogos kuleje dieta to niech wezmie sie porzadnie za miche a nie szuka rozwiazania w kapsulkach i proszkach
...
Napisał(a)
jesli zabrakie Ci któregoś z eaa to bcaa nic nie zdziałają, tym bardziej sama leucyna. Także nigdy bym się nie wyzbywał eaa (jesli oczywiscie miałbym ich ograniczona podaż, a niektórzy maja) bazując wyłącznie na bcaa, a tym bardziej samej leucynie.
I pewnie ze najpierw micha, a potem suple, ale , w praktyce, ile osób wybiera o wiele wygodniejsze rozwiązanie w formie kapsułki, więc to tez trzeba mieć na uwadze i dac im w tych kapsach wszystko, różne źródła białek.
Zgadza sie ze wph jest droższe, ale odpowiedz daje szybsza i mocniejsza. Ale tych dwóch biąłek niema co porównywac tak naprawde, bo są one niezastąpione ale w różnych okresach stosowania.
I pewnie ze najpierw micha, a potem suple, ale , w praktyce, ile osób wybiera o wiele wygodniejsze rozwiązanie w formie kapsułki, więc to tez trzeba mieć na uwadze i dac im w tych kapsach wszystko, różne źródła białek.
Zgadza sie ze wph jest droższe, ale odpowiedz daje szybsza i mocniejsza. Ale tych dwóch biąłek niema co porównywac tak naprawde, bo są one niezastąpione ale w różnych okresach stosowania.
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
...
Napisał(a)
"nie ma zbyt duzej roznicy pomiedzy hydrolizatem a dobrym wpi [pomijajac kazeine i jej hydrolizat]/"
Kazam, napisz cos wiecej o hydrolizacie kazeiny..
Kazam, napisz cos wiecej o hydrolizacie kazeiny..
>>>unreal definition<<<
...
Napisał(a)
tutaj akurat chodzilo mi o istotna roznice w czasie uwalniania aminokwasow pomiedzy kazeina a jej hydrolizatem
na swojej stronie lyle omawia ciekawe badanie dotyczace hydrolizatu kazeiny, ktore pokazuje czemu tak naprawde hydrolizaty moga byc gorsze od niehydrolizowanych form
http://www.bodyrecomposition.com/research-review/casein-hydrolysate-and-anabolic-hormones-and-growth-research-review.html
jedyna zaleta hydrolizatu kazeiny /przynajmniej tego sprzedawanego pod marka peptopro/ jest jego bardzo latwa rozpuszczalnosc w wodzie i neutralny smak
Zmieniony przez - Kazam w dniu 2010-10-15 11:09:37
na swojej stronie lyle omawia ciekawe badanie dotyczace hydrolizatu kazeiny, ktore pokazuje czemu tak naprawde hydrolizaty moga byc gorsze od niehydrolizowanych form
http://www.bodyrecomposition.com/research-review/casein-hydrolysate-and-anabolic-hormones-and-growth-research-review.html
jedyna zaleta hydrolizatu kazeiny /przynajmniej tego sprzedawanego pod marka peptopro/ jest jego bardzo latwa rozpuszczalnosc w wodzie i neutralny smak
Zmieniony przez - Kazam w dniu 2010-10-15 11:09:37
...
Napisał(a)
Ciekawy temat, nigdy nie rozumialem jednej rzeczy, dlatego prosze Pana Gritona i Kazka jeśli wie o odpowiedz.
Chodzi mi o to czy taki WOLNY AMINOKWAS pochodzacy z bialka kurzego czy tam jajecznego, rozni się czyms od takiego samego WOLNEGO AMINOKWASU pochodzacego z bialka serwatkowego?
Przykladowo firma polska na "F" ma produkt ktorym szczyci sie iz jest to 100% wolnych aminokwasow (jajeczne i serwatkowe) i reklamuja takie polaczenie jako szybko i dlugowchlanialne uwalnianie aminokwasow. Nie wnikam czy to sa wolne aminy ani jak je zrobili. Pytam tylko czy ta roznica we wchlanianiu moze wystapic, jesli tak, oznaczaloby to ze np. wolna leucyna z jajka jest inna niz wolna leucyna z serwatki.
To samo pytanie, dlaczego producenci pisza ze dane aminokwasy pochodza z izolatu lub koncentratu, jaka jest roznica??
To samo analogicznie mam pytanie do peptydow z roznych zrodel, jak to jest? Te aminokwasy maja inna strukture czy sa z czyms zwiazane (np. jak atomy?)?
Byc moze zbyt zawilo pisze, ale mam nadzieje ze sens zrozumiecie :)
Zmieniony przez - StareCzasy w dniu 2010-10-15 11:39:29
Chodzi mi o to czy taki WOLNY AMINOKWAS pochodzacy z bialka kurzego czy tam jajecznego, rozni się czyms od takiego samego WOLNEGO AMINOKWASU pochodzacego z bialka serwatkowego?
Przykladowo firma polska na "F" ma produkt ktorym szczyci sie iz jest to 100% wolnych aminokwasow (jajeczne i serwatkowe) i reklamuja takie polaczenie jako szybko i dlugowchlanialne uwalnianie aminokwasow. Nie wnikam czy to sa wolne aminy ani jak je zrobili. Pytam tylko czy ta roznica we wchlanianiu moze wystapic, jesli tak, oznaczaloby to ze np. wolna leucyna z jajka jest inna niz wolna leucyna z serwatki.
To samo pytanie, dlaczego producenci pisza ze dane aminokwasy pochodza z izolatu lub koncentratu, jaka jest roznica??
To samo analogicznie mam pytanie do peptydow z roznych zrodel, jak to jest? Te aminokwasy maja inna strukture czy sa z czyms zwiazane (np. jak atomy?)?
Byc moze zbyt zawilo pisze, ale mam nadzieje ze sens zrozumiecie :)
Zmieniony przez - StareCzasy w dniu 2010-10-15 11:39:29
...
Napisał(a)
Aminokwas to aminokwas. treonina z jajka niczym nie rożni sie treoniny z koncentratu bialek serwatki czy micelarnej, chodzi o wzajemne proporcje poszczegolnych aminowasow w rożnych źródłach białka. Wolna treonina czy arginina czy cokolwiek innego wchłania sie dokładnie tak samo.
jeśli firma polska na "F" ma produkt w ktorym szczyci sie iz jest to 100% wolnych aminokwasow to, a ten produkt jest suplementem diety czy nawet dietetycznym środkiem spożywczym, to obawiam sie iz łamie prawo, bo niektórych aminowasów w formie wolnej nie mozna stosować w supelemntach diety i dietetycznych środkach spożywczych. Więc albo świadomie łamie prawo, albo najzwyczajnie na świecie pisze nieprawde na etykiecie.
"dlaczego producenci pisza ze dane aminokwasy pochodza z izolatu lub koncentratu, jaka jest roznica?? " miedzy aminokwasami tymi samymi-żadna, liczą sie proporcje aminokwasów towarzyszących, ewentualnie substancje dodatkowe przy okazji wyizolowane z frakcji mlecznej czy serwatkowej.
"To samo analogicznie mam pytanie do peptydow z roznych zrodel, jak to jest? Te aminokwasy maja inna strukture czy sa z czyms zwiazane (np. jak atomy?)? " Peptydy to troche inna bajka, ale generalnie chodzi o to samo. generalnie chodzi o różne proporcje pomiędzy poszczególnymi aminokwasami z różnych źródeł białka. Np. w hygrolizacie kazeiny będzie wiecej tryptofanu , a w hydrolizacie białka jaja będzie więcej lizyny. I o to sie wszystko rozbija.
jeśli firma polska na "F" ma produkt w ktorym szczyci sie iz jest to 100% wolnych aminokwasow to, a ten produkt jest suplementem diety czy nawet dietetycznym środkiem spożywczym, to obawiam sie iz łamie prawo, bo niektórych aminowasów w formie wolnej nie mozna stosować w supelemntach diety i dietetycznych środkach spożywczych. Więc albo świadomie łamie prawo, albo najzwyczajnie na świecie pisze nieprawde na etykiecie.
"dlaczego producenci pisza ze dane aminokwasy pochodza z izolatu lub koncentratu, jaka jest roznica?? " miedzy aminokwasami tymi samymi-żadna, liczą sie proporcje aminokwasów towarzyszących, ewentualnie substancje dodatkowe przy okazji wyizolowane z frakcji mlecznej czy serwatkowej.
"To samo analogicznie mam pytanie do peptydow z roznych zrodel, jak to jest? Te aminokwasy maja inna strukture czy sa z czyms zwiazane (np. jak atomy?)? " Peptydy to troche inna bajka, ale generalnie chodzi o to samo. generalnie chodzi o różne proporcje pomiędzy poszczególnymi aminokwasami z różnych źródeł białka. Np. w hygrolizacie kazeiny będzie wiecej tryptofanu , a w hydrolizacie białka jaja będzie więcej lizyny. I o to sie wszystko rozbija.
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
Poprzedni temat
Pytanie w sprawie konkursu punkty olimp
Następny temat
PODWYŻKA CEN BIAŁKA
Polecane artykuły