Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130
Mam pytanie.. Przy diecie wysokobiałkowej gdy np na obiad jem grilowaną pierś z kurczaka to czym mogę ją doprawić? Od razu mówię że zioła typu majeranek, zioła prowansalskie czy coś w tym stylu odpadają bo po prostu nie przełknę tego. Np posypanie kotleta odrobiną vegety, przyprawy do kurczaka, ostrej papryki? - czy te przyprawy podnoszą jakoś kalorie? Czy może np. polecacie jakieś gotowe marynaty np. Kamisa.. żeby to jedzenie miało chociaż jako taki smak a nie żebym kolejne kawałki suchego mięsa przełykał z odruchem wymiotnym..
aha i takie dodatkowe pytanie czy zucie gumy zwiększa kalorie?
Zmieniony przez - skull22 w dniu 2009-06-25 00:13:50
Szacuny
734
Napisanych postów
31016
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
94344
Od końca...Rzucie gum bez cukru nie podnosi kalorii w sposób znaczący (no chyba że chodzi ci o spalanie kcal przez ruch szczęki) Co do przyprawa ostre (z umiarem) są zalecane, gdyż substancja nadająca ostrości (kapsaicyna) wzmaga działania organizmu jeśli idzie o redukcje tkanki tłuszczowej(minimalnie, ale zawsze) dlatego możesz stosować przyprawy, kontroluj tylko ilość soli w diecie
Szacuny
1
Napisanych postów
107
Wiek
47 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5398
W Vegecie i innych gotowcach są stosowane chemiczne dodatki typu glutaminian sodu. Ja osobiście staram się unikać takich "polepszaczy". Poza tym jest w niej od cholery soli. Natomiast naturalne przyprawy na pewno ci nie zaszkodzą. Niestety wśród ludzi pokutuje błędne przekonanie, że dietetyczne jedzenie ma obyć się całkowicie bez przypraw, bo tuczą (nie wiem, kto wymyśla takie pierdoły).