jest tanszy i mam mniej cholesterolu co decyduje o jego wiekszej popularnosci. poza tym w innym miesie niz poledwica jest tluszczu sporo, a niestety loj wowlowy jest b,. szkodliwy nie metabolizuje sie podpobnie jak olej rzepakowy erukowy i kilka inn tluszczy, czyli dporowadza do stluszczenia watroby i inn org, wewn,
wieprzowina jest tez b dobrym miesem swym skladem aminiokawsowym najb. zblizona do miesa ludzkiego , iestety tez ma sporo cholesterolu ale za to tluszcz jest tu ok moze bnyc metabolizowany w org czlowieka
upraszaczjac
zrodla bialka dla chudzielca to
wolowina
wieprzowina
jaja
dla latwo lapiacego podsk. tklanke tluszczowa
wolowina
drob
jaja
dalej
obrazowo mieso czerwone daje sila i mase
mieso drobiowe
daje definicje i ksztalt
mysle ze zostalem zrozumiany ?><
zaleznie od typu budowy, wieku, sily i inn skladn zywnosci
pozdr
mc
IHS TEAM