SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak sobie poradzic z piersiami

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5128

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 215 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3093
mam pytanie jak przyrządzac piersi z kurczaka bo dotychczas tylko smażylem i wiem ze to nie najlepszy pomysł
słyszalem ze mozna piec, chciałbym od razu walnąc kilkanascie porcji zeby przed kazdym posilkiem sie nie męczyc
Jeżeli ktoś ma jakies porady to proszę o pomoc i thx
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 138 Napisanych postów 18684 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 117415
mozesz wlozyc do opiekacza i upiec bez tluszczu(obracajac na druga strone ) lub jesli zalezy ci zeby dodawac do diety jak najmniej tluszczu to nie dodawaj bułki tartej(jesli robiles klasycznie) to wtedy kotlet chłonie mniej tłuszczu. czyli piers obtoczona w jajku i na patelnie. mozna tez smarzyc na PAM'ie lub na beztluszczowej patelni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 20426 Wiek 34 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 84645
Gotuj Do wody, jarzynka, sol do smaku (marchewka, pietruszka, seler).

Zmieniony przez - saib__ w dniu 2004-07-11 20:14:56

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 1669 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11256
dokładnie, najlepiej pokroić w kawałki i podgotowacja pozniej mieszam z sosem do ryzu i ryzem.

Jeżeli w niebie nie będę mógł palić cygar, nie pójdę tam :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 138 Napisanych postów 18684 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 117415
gotowane są suche chyba ze zrobisz salatke do tego to da sie zjesc saib sog i pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 20426 Wiek 34 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 84645
Ja lubie jesc z marchewka z groszkiem albo mizeria po prostu
Pepo ode mnie tez wskoczyl i pozdroofka.

BTW sosow nie polecam... strasznie dlugo sie je trawi.. nawet przez kilkanascie godzin.

Zmieniony przez - saib__ w dniu 2004-07-11 20:18:55

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
na parze , z grilla z ogniska ostatnio jadłem

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 1669 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11256
tzn jak z sosem sie troche podgotuje to wszystko jest oknei są suche

hehe z ogniskaod jutra bede jadł tylko z ogniskahehe

Zmieniony przez - JIGGA99 w dniu 2004-07-11 21:14:02

Jeżeli w niebie nie będę mógł palić cygar, nie pójdę tam :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 161 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 868
Możesz upiec w piekarniku wsadzając w specjalny rękaw z folii. Płuczesz, posypujesz przyprawami (jak lubisz) i pieczesz bez tłuszczu.

zero szacunku dla formy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 215 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3093
holman powiedz więcej jak z tym pieczeniem, temp. i ile sie piecze i czy jest smaczne

a jak z przechowywaniem? bo w lodówce piersi mogą postac najwyzej kilka dni, macie jakies sposoby na to?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 161 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 868
Smaczne jest, zaręczam.
Rozumiem, że chcesz sobie zrobić większą ilość. Możesz więc kupić kilka piersi (jeśli podwójne, to porozdzielać), możesz także kupić pierś z indyka (tzw. filet), który może ważyć nawet do 2 kg. Mięso oczywiście płuczesz i posypujesz przyprawami. Mogą być na przykład zioła prowansalskie zamiast soli, albo z przyprawa do kurczaka z Kamisu i zostawiasz na godzinę, dwie w lodówce. Jeśli masz cały filet z indyka, to nie kroisz, tylko w całości nacierasz przyprawami. Jeśli lubisz możesz dodać roztarty czosnek (filet jest o tyle wygodny, że po upieczeniu, kroisz sobie plastry gotowej pieczeni i zjadasz na zimno, albo podgrzane w mokrofali). Tak przygotowane mięso wkładasz w rękaw do pieczenia mięsa ze specjalnej folii (do kupienia w każdym markecie za ok. 3-4 zł, starcza na kilka razy) i wsadzasz na blachę do piekarnika (w kuchence). Jeśli są to pojedyncze piersi (układasz jedna obok drugiej), to wystarczy im pół godziny, jeśli duży filet, to w zależności od wagi - zwykle tyle, ile waży - jeśli 1,5 kg, to 1,5 godziny pieczesz na średnim gazie. Aha - rękaw się związuje po bokach jak cukierek, ale to wszystko jest napisane na opakowaniu. W trakcie pieczenia to wszystko napuchnie, ale tak ma być
Przechowywanie? Jak Ci to wszystko ostygnie, możesz sobie podzielić na porcje (tyle ile zjadasz za jednym razem), filet z indyka pokroić na grube plastry, popakować w foliowe woreczki i zamrozić. Później tylko wyjmujesz sobie kilka godzin wcześniej (najlepiej na noc) i odmrożony podgrzewasz - w mikrofalówce, piekarniku, można i na patelni, ale wtedy już na tłuszczu.
W razie jakichś wątpliwości służę jeszcze wyjasnieniami
Mięso upieczone w rękawie jest soczyste i nie zapycha tak, jak ugotowane. Smacznego!

zero szacunku dla formy

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nowa dieta cud? :o

Następny temat

problem:(

WHEY premium