...
Napisał(a)
Od około 2 miesięcy jem słoik masła orzechowego tygodniowo (naturavena 100% 340g) dla niektórych to może być sporo dla mnie wręcz przeciwnie ponieważ w mojej kuchni masło orzechowe pasuje do większości dań. Moje pytanie brzmi czy odbije się to na ZDROWIU? Tak jak mówiłam już jakiś czas spożywam je w takich ilościach i narazie czuję się dobrze. Jestem aktywna fizycznie a moja waga stoi w miejscu (i tak też chcę) Właściwie w mojej diecie przeważają naturalne i zdrowe tłuszcze a w ogólnym rozrachunku dietę staram się opierać na jak najmniej przetworzonych produktach. Może głupie pytanie ale kiedyś dosłownie bałam się i unikałam tłuszczy a teraz jen ich tak sporo że łapie mnie strach
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zacząć należy od tego, że masło orzechowe musi być dobrej jakości bo wiadomo, że na rynku jest tych produktów cała masa i niestety ale duża z nich część ma jakieś dodatkowe składniki lub dodatki, które nie do końca będą służyć naszemu zdrowiu. Dlatego warto zwracać uwagę na skład im jest krótszy tym lepszy.
Jeśli już znajdziemy odpowiednie masło orzechowe to wiadomo, że można go wprowadzić do diety jednak faktycznie trzeba kontrolować czy nie ma negatywnego wpływu. Masło orzechowe samo w sobie jest bogactwem różnorakich składników odżywczych i mineralnych, a także źródłem białka i zdrowych tłuszczy.
Ma duże zastosowanie w kuchni bo i do omletów się nadaje czy kanapek jak ktoś lubi to nie widzę przeciwwskazań żeby dość duże ilości stosować. Jednak dieta musi być zbilansowana również pod kątem udziały poszczególnych tłuszczy dlatego warto sprawdzić jak to wygląda w praktyce. I kontrolować badaniami co jakiś czas.
Bo czasem co za dużo to nie zdrowo
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2021-08-04 14:57:27
Jeśli już znajdziemy odpowiednie masło orzechowe to wiadomo, że można go wprowadzić do diety jednak faktycznie trzeba kontrolować czy nie ma negatywnego wpływu. Masło orzechowe samo w sobie jest bogactwem różnorakich składników odżywczych i mineralnych, a także źródłem białka i zdrowych tłuszczy.
Ma duże zastosowanie w kuchni bo i do omletów się nadaje czy kanapek jak ktoś lubi to nie widzę przeciwwskazań żeby dość duże ilości stosować. Jednak dieta musi być zbilansowana również pod kątem udziały poszczególnych tłuszczy dlatego warto sprawdzić jak to wygląda w praktyce. I kontrolować badaniami co jakiś czas.
Bo czasem co za dużo to nie zdrowo
Polecamy również: Jakie masło orzechowe jest zdrowe?
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2021-08-04 14:57:27
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Polecane artykuły