Świetnie też się sprawdzają u osób z wrażliwym żołądkiem. Jednak w moim przypadku po spożyciu zdarza się dostać biegunki.Wprawdzie nie dzieje się tak po każdym spożyciu, jednak jest to dosyć częste. Wiecie co może być powodem? Z ryżem podobnych problemów nie miałem.
...
Napisał(a)
Cześć. Z neta wyczytałem, że płatki ryżowe śmiało mogą zastąpić ryż/kaszę/ziemniaki.
Świetnie też się sprawdzają u osób z wrażliwym żołądkiem. Jednak w moim przypadku po spożyciu zdarza się dostać biegunki.Wprawdzie nie dzieje się tak po każdym spożyciu, jednak jest to dosyć częste. Wiecie co może być powodem? Z ryżem podobnych problemów nie miałem.
Świetnie też się sprawdzają u osób z wrażliwym żołądkiem. Jednak w moim przypadku po spożyciu zdarza się dostać biegunki.Wprawdzie nie dzieje się tak po każdym spożyciu, jednak jest to dosyć częste. Wiecie co może być powodem? Z ryżem podobnych problemów nie miałem.
...
Napisał(a)
Cześć!
Czytając opis Twojego problemu widzę kilka problemów jakie mogą powodować roztrój żołądka:
- sposób przygotowania - możesz jeść je niedogotowane - płatki ryżowe, to w skrócie sprasowany pocięty ryż. Ryż przed spożyciem należy ugotować, więc zalecam zalać je gorącym mlekiem/wodą.
- Składniki, znajdujące się na płatkach - nie wiemy w jakich warunkach płatki były składowane zanim trafiły do opakowania, dlatego zachęcam zanim je ugotujesz po prostu je opłucz.
- Dodatki do płatków - możliwe, że nie płatki są problemem, a dodatki. Staraj się testować co dodajesz i jak Twój organizm reaguje na nie.
- Jeżeli powyższe rozwiązania nie zadziałają, to zrezygnuj z płatków ryżowych i rób na przykład ryż na mleku z odżywką białkową skoro ryż nie powoduje problemów trawiennych.
Czytając opis Twojego problemu widzę kilka problemów jakie mogą powodować roztrój żołądka:
- sposób przygotowania - możesz jeść je niedogotowane - płatki ryżowe, to w skrócie sprasowany pocięty ryż. Ryż przed spożyciem należy ugotować, więc zalecam zalać je gorącym mlekiem/wodą.
- Składniki, znajdujące się na płatkach - nie wiemy w jakich warunkach płatki były składowane zanim trafiły do opakowania, dlatego zachęcam zanim je ugotujesz po prostu je opłucz.
Polecamy również: Jak poprawić trawienie? Co brać na poprawę trawienia?
- Dodatki do płatków - możliwe, że nie płatki są problemem, a dodatki. Staraj się testować co dodajesz i jak Twój organizm reaguje na nie.
- Jeżeli powyższe rozwiązania nie zadziałają, to zrezygnuj z płatków ryżowych i rób na przykład ryż na mleku z odżywką białkową skoro ryż nie powoduje problemów trawiennych.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli równocześnie z biegunką występuje u Ciebie np. ból głowy, nudności czy senność, to te rewolucje żołądkowe ;) mogą być spowodowane faktem, że w takich płatkach ryżowych zawartość arsenu ponoć jest kilkanaście razy wyższa niż w "zwykłym" ziarnie ryżu. Zawartość arsenu możesz zmniejszyć, opłukując płatki przed gotowaniem, a następnie gotuj te płatki w sporym nadmiarze wody/mleka i później to na maxa odcedź. :)
Polecane artykuły