...
Spotkałem się z takim zapisem na wikipedii. 'Spotykany najczęściej jako rafinat, odkwaszany i wybielany', czy ekologiczny olej z certyfikatem przechodził przez te próby chemikalizowania jak właśnie wybielanie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Przeniosłem do odpowiedniego działu.
Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie
...
Napisał(a)
Tak. Są to naturalne procesy pozyskiwania oleju kokosowego. Inaczej miałby ciemny kolor i kwaśny posmak. Podobne procesy stosuje się w sytuacji produkcji innych olejów. W przypadku oleju kokosowego wyróżnić można rafinowany (bez smaku i zapachu) poddany jest on dodatkowym procesom technologicznym. Wyróżniamy również nierafinowany (że smakiem i zapachem). Jest to produkt poddany przetworzeniu w mniejszym stopniu. Certyfikaty ekologiczne to sposób na zarabianie na naiwnych klientach.
https://potreningu.pl/articles/4163/olej-kokosowy---twoj-niezbednik
https://potreningu.pl/articles/4163/olej-kokosowy---twoj-niezbednik
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedź. Te 'wybielanie' to jest proces sztuczny z jakimiś E-Dodatkami i barwnikami czy naturalny?
Polecane artykuły