Składniki:
- mięso z piersi indyka (4 płaty)
- ser mozzarella 1/2 kulki
- bekon 90 g
- pieczarki - 4 średnie sztuki
- pomidor - 4 plasterki
- cebula - 1/4 średniej
przyprawy: bazylia, pieprz ziołowy, sól, pieprz czarny, mix ziół.
Przygotowanie:
- cycki indycze rozbijamy przez folię na cienkie plastry
- pieczarki i cebulkę kroimy, smażymy na teflonie
- cycki doprawiamy solą (delikatnie, bo boczek lekko słony) i pieprzem ziołowym
- zeszkloną cebulkę z pieczarkami kładziemy z jednej strony rozbitego cycka, z drugiej kładziemy po plasterku boczku
- na cebulkę i pieczarki układamy małe kawałki sera mozzarella i przykrywamy kawałkami pomidora posypując bazylią (świeżą lub suszoną)
- zawijamy zaczynając od strony z warzywami i serem
- wkładamy do brytfanki i pieczemy 40-60 minut do zrumienienia w temp 180 (termoobieg)
Doskonała jako wędlina na kanapki po przestygnięciu, lub na ciepło
Wartości ( 1 szt ) :
160 Kcal
B 30
W 0,2
T 4,3
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html