...
Napisał(a)
Czy fixy do potraw typu knorr będą problemem jakbym je dodał do swojej diety na mase? Wszystkie inne produkty w mojej diecie są zdrowe a kurczak z ryżem bez tych fixów słabo smakuje dlatego się chciałbym zapytać czy to nie będzie miało jakiegoś dużego negatywnego wpływu. Dodam, że mam 18 lat i nawet jak czasami zjem jakieś smieciowe żarcie to mnie to w ogóle nie podlewa (ekto)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Średni pomysł lepiej samemu robić sosy itp ( dość łatwo) druga sprawa kto Ci każe jeść ryż z kurczakiem ? Skorzystaj z tematów podwieszonych tz. wylicz zapotrzebowanie: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html a następnie po obliczeniu ułóż jadłospis wrzucając go w takiej formie :https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html . Następnie wrzucisz zrzut i Ci doradzimy co źle np. jest.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Wszystko zależy co jest w składzie. Z reguły nie są one zbyt dobre.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Naucz się sam przyprawiać .
Nie wiem, jak robisz tego kuraka - można posiekać 1-2 ząbki czosnku, zeszklić (nie rumienić) na oleju, wrzucić mięso, podsmażyć, trochę sosu sojowego (sojowo-grzybowy też b.dobry), później dolewa się wody, dodaje sporo curry, można jakąś chińską mieszankę przypraw (np. 5 smaków) , słodką/ostrą paprykę, ciut imbiru do smaku, wrzuca się warzywa (np.mrożonkę do dań chińskich), a na koniec można lekko zagęścić mąką ryżową rozmieszaną w wodzie, na koniec spróbować i ewentualnie dosolić... Do gotowania ryżu można dodać szczyptę kurkumy.
Wychodzi naprawdę smacznie, również z wieprzowiny, tylko trzeba wtedy chwilę dłużej pogotować mięso przed wrzuceniem warzyw.
Kupując curry i mieszanki patrzysz tylko na skład, żeby były przyprawy i sól, bez zbędnych dodatków. Podobno trzeba uważać na słowo"aromaty", bo pod nim producenci mogą umieścić praktycznie wszystko...
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-03-01 11:24:38
Nie wiem, jak robisz tego kuraka - można posiekać 1-2 ząbki czosnku, zeszklić (nie rumienić) na oleju, wrzucić mięso, podsmażyć, trochę sosu sojowego (sojowo-grzybowy też b.dobry), później dolewa się wody, dodaje sporo curry, można jakąś chińską mieszankę przypraw (np. 5 smaków) , słodką/ostrą paprykę, ciut imbiru do smaku, wrzuca się warzywa (np.mrożonkę do dań chińskich), a na koniec można lekko zagęścić mąką ryżową rozmieszaną w wodzie, na koniec spróbować i ewentualnie dosolić... Do gotowania ryżu można dodać szczyptę kurkumy.
Wychodzi naprawdę smacznie, również z wieprzowiny, tylko trzeba wtedy chwilę dłużej pogotować mięso przed wrzuceniem warzyw.
Kupując curry i mieszanki patrzysz tylko na skład, żeby były przyprawy i sól, bez zbędnych dodatków. Podobno trzeba uważać na słowo"aromaty", bo pod nim producenci mogą umieścić praktycznie wszystko...
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-03-01 11:24:38
...
Napisał(a)
Witam, ja bym radziła odstawić takie fixy, może lepiej samemu wykonać jakiś sos?
...
Napisał(a)
W dziale kuchnia sfd jest wiele ciekawych przepisów.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły