...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Żelatyna, bezbarwna lub żółtawa substancja białkowa, pozbawiona zapachu. zawiera wiele reszt glicyny, proliny, hydroksyproliny, alaniny, lizyny....tralaaala..... Nierozpuszczalna w zimnej wodzie rozpuszcza się w temperaturze powyżej 45°C, a oziębiana zastyga w postaci żelu (galarety).
W przemyśle cukierniczym do wyrobu cukierków, np. "gumek", galaretek, kremów i pianek, wypełnień i kremów ciastkarskich, deserów i lodów; w mleczarstwie do zagęszczania napojów mlecznych, wyrobów na bazie twarożków oraz kremów; w przemyśle mięsnym, drobiarskim i rybnym jako składnik studzieniny, konserw, wyrobów blokowych; w winiarstwie i sokownictwie jako środek klarujący.
W przemyśle cukierniczym do wyrobu cukierków, np. "gumek", galaretek, kremów i pianek, wypełnień i kremów ciastkarskich, deserów i lodów; w mleczarstwie do zagęszczania napojów mlecznych, wyrobów na bazie twarożków oraz kremów; w przemyśle mięsnym, drobiarskim i rybnym jako składnik studzieniny, konserw, wyrobów blokowych; w winiarstwie i sokownictwie jako środek klarujący.
...
Napisał(a)
Żelatyna to białko niepełnowartościowe, ma śmiesznie mało tryptofanu. Poza tym jest nieekonomiczna - drogo wychodzi. Lepiej zainwestować w odżywkę białkową.
Polecane artykuły