Przygotowanie:
*Drożdże rozpuścić w odrobinie ciepłej wody (2-3łyżki),
*Wlać do obu rodzai mąk,
*Wymieszać z 230ml letniej wody (najlepiej drewnianą łyżką), odstawić do wyrośnięcia na ok 1h nakryte ścierką w ciemne miejsce,
*Po upływie danego czasu dodać do ciasta słonecznik,siemię,szczyptę soli i oliwę,
*Zagnieść i odstawić jeszcze na ok. 30minut
*Po upływie danego czasu uformować bułki,posypać słonecznikiem lub dowolnymi ziarnami i piec ok.20-30minut.
Z podanych proporcji wyszło ok 12bułek
1bułka:
125kcal B4g T2g W22g
Zmieniony przez - setterka w dniu 2015-03-06 20:54:37
Bo w życiu twardym trzeba być nie miętkim
DT aktualny: http://www.sfd.pl/Setterka_DT_2-t1068046.html
DT 1: http://www.sfd.pl/Setterka_go_on-t1062061.html