300g wątroby u mnie sarniej (może być drobiowa,wieprzowa,wołowa,cielęca,etc.),
100g fileta z indyka,
jajko,
20g płatków owsianych,
cebula,
przyprawy: sól,pieprz,papryka,czosnek,zioła prowansalskie,lubczyk,
100g papryki,
100g pomidora,
Przygotowanie:
*Wątrobę ugotować wraz z filetem,
*Zamiast bawić się maszynką do mielenia wrzuciłam ugotowaną wątróbkę i filet wraz z resztą składników do blendera kielichowego,
*W czasie blenderowania dolewałam wody aby zrobiła się gęsta masa ,
*Gotową masę przelać do foremek (u mnie wyszło na 3 średnie)
*Posypać kminkiem i piec w 180° C przez ok.50minut.
Bo w życiu twardym trzeba być nie miętkim
DT aktualny: http://www.sfd.pl/Setterka_DT_2-t1068046.html
DT 1: http://www.sfd.pl/Setterka_go_on-t1062061.html