Składniki:
Indyk: 200g
Ryż: 200g
czosnek: jeden ząbek
Skórka z cytryny starta
przyprawy wedle uznania:
pieprz
sól
curry
imbir
papryka słodka
kukurydza
marchewka
i składniki na krem:
pół łyżki majonezu
pół łyżki śmietany
trochę pieprzu
sos tatarski ( jeśli ktos nie ma moze dodac troche czosnku, i jakies zioła ;) )
Przygotowanie
Najpierw gotujemy ryż, przyprawiamy naszego indyka najpierw wcieramy zmiażdżony czosnek potem startą skórkę z cytryny i potem po kolei przyprawy ( pieprz, sól, imbir, papryka słodka). Następnie zwijamy naszego indyka i przyprawiamy na zewnątrz curry, kładziemy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy tak aby białko się ścięło. Gdy już indyk nam się podpiekł wlewamy szklankę wody i dusimy przez około 10 min. Teraz krem... tutaj po prostu dodajemy te składniki co wypisałem wyżej i mieszamy ;)
Następnie podajmy wszyto na talerz i posypujemy marchewką jak i kukurydzą ;)
makro:
887 kcal
52 g białka
159 g węglowodanów
3 g tłuszczu
SIŁA PSYCHIKI DAJE WYNIKI !!!