"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Zamrożone są to ciężko przed wyważyć
Zmieniony przez - Zdem w dniu 2014-11-11 12:29:06
to by wychodziło na to że tracą 40% wagi [wody],skoro 100g przed obróbką ma 21g
Zmieniony przez - solaros w dniu 2014-11-11 12:37:15
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
skoro surowy kawalem 100g ma 21g
a biby po ugotowaniu 100g ma 33
to przed obróbką mięso musi wazyć jakieś 155g
co nie wydaje mi się mozliwe jesli chodzi o piers z kurczaka
waż - jęsli juz ważysz - wszytsko przed obróbką
strat duzych nie ma [no chyba że fat]
masz te 150g przed obrobka i wiesz że masz 30gram bialka
a ile bedzie wazyc po obrobce - to nie ma znaczenia - bo bialka nadal bedzie te 30gram
to samo makaron/ryz etc.
obróbka to sliski temat - dlatego ważyc lepiej przed
ile wody straci mięso czy zyskaja nasiona - trudno przewidzieć
ale to woda
białko czy wegle zarówno przed i po = ~const
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html