Danie dobre przy dietach nieskowęglowodanowych
Sałatka
Skład:
- 2 pstrągi wędzone (samego mięsa ok 320g)
- 4 jajka
- 4 średnie pomidory: ok 450g
Przygotowanie:
Pstrągi obieramy, wyjmujemy ości (jest ich niewiele i odchodzą praktycznie wszystkie z kręgosłupem) i rozdrabniamy mięso palcami na średniej wielkości kawałki. Jajka i pomidory kroimy w łódeczki i przekrawamy je na pół. Mieszamy wszystko. Nie dodajemy żadnych przypraw.
Wartości odżywcze samej sałatki:
kcal: 852
B: 104g
W: 12g
T: 40g
Sos koperkowy
Skład:
- 15g masła
- 200g jogurtu naturalnego
- 20g cebuli
- 100g białego wina wytrawnego
- pęczek koperku
- przyprawy: sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Cebulę drobno siekamy i rumienimy na maśle. Dolewamy wino i chwilę dusimy na wolnym ogniu. Potem dolewamy jogurt i nadal dusimy, często mieszając, aż do zgęstnienia sosu. Dodajemy drobno posiekany koperek oraz dość intensywnie solimy i pieprzymy.
Wartości odżywcze sosu:
kcal: 190
B: 8,5g
W: 14g
T: 11g
SMACZNEGO
Sałatka - skład
Sos koperkowy - skład
Przygotowanie sosu
Gotowe danie
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html