200 gram piersi z kurczaka/ piers z indyka
2 czerwone cebule- okolo 200 gram <ja robie rowniez z jasna cebula>
2 wielkie zabki czosnku
10 gram masla
2 stolowe lyzki przecieru pomidorowego< ja lubie wiec daje wiecej>
1/2 malej lyzki imbiru
1/2 malej lyzki chili w proszku
1/2 malej lyzki kolendra
1/2 malej lyzki wegety/ rosolku
1/2 malej lyzki papryki w proszku
1/3 malej lyzki pieprzu grubo mielonego
Przygotowanie:
1. Piers z kury/indyka kroimy na 2 cm kostki
2. Bardzo drobno kroimy cebule
3. Na teflonowa patelnie dajemy maslo i smazymy na zlocisto cebule.
4. Zmniejszamy temperature i dodajemy przecisniety czosnek , imbir,chili , kolendre , rosolek , pieprz i calosc mieszamy.
5. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i calosc znowu mieszamy.
6. Dodajemy do calosci piersi i na patelni pod przykryciem smazymy na srednim ogniu okolo 20 min. Do tych ktozy nie maja przykrywki na patelnie mozna wczesniej podsmazyc/ugotowac na rosolku i dopiero na sam koniec dodac i krotko podsmazyc w sosie.
Wartosci odzywcze:
355 kcal
12,5 grama wegl.
51 gram bialka <ok. 40 g pochodzenia zwierzecego>
11 gram tluszczu
14% weglowodanow
Danie nadaje sie na diety LOW CARB lub jako dodatek do ryzu.
Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2008-11-10 17:44:35
Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2008-11-10 17:45:10