Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
...
Napisał(a)
No racja bv 120... ale 2250g......
Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
...
Napisał(a)
o bosz gosciu...to kup wiecej :) ale problemy stwarzasz...moze OLIMP ma robic opakowania od 100g do 10kg z 10g progresja ? moze jeszcze ma do kazdego odpowiednio duze opakowanie dac ? bez przesady...
misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople
misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople
Pozdrawiam
misoo
...
Napisał(a)
misio wyluzuj bo za dużo sie czepiasz ostatnio do wszystkich..
a ten izolat to jak z monohydratem 88% kreatyny reszta 12% woda
Doradca w suplementacji
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=90018 -->> składy wszystkich znanych gainerów sprawdź!
a ten izolat to jak z monohydratem 88% kreatyny reszta 12% woda
Doradca w suplementacji
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=90018 -->> składy wszystkich znanych gainerów sprawdź!
DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256
...
Napisał(a)
to Wy wyloozojcie z takimi pytaniami...rozumiem ze rynek sie rozwija i klient ma prawo do podania propozycji ale bez przesady...jednemu problem stwarza wielkosc sloi...innemu ze najwieksze bialka pakowane sa po 2250g kolejny chce batonika bo w szkole sie wstydzi zjesc ryz a znowu inny marudzi ze nie ma odzywki takiej jak HP90 tylko ze OLIMPa...
nie sadzisz ze to lekka przesada ?
ostatnio volvie stwierdzil ze hp90 ma wieksze bv od jakze wyjatkowo niskiego bv izolatu OLIMPa...
misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople
nie sadzisz ze to lekka przesada ?
ostatnio volvie stwierdzil ze hp90 ma wieksze bv od jakze wyjatkowo niskiego bv izolatu OLIMPa...
misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople
Pozdrawiam
misoo
...
Napisał(a)
Goral, to akurat świadczy o powadze dostawcy. Przy standaryzacji surowców naturalnych nie ma możliwości uzyskania powtarzalnie stałej koncentracji substancji aktywnych. To też główna przyczyna, dla której medycyna opiera się na syntetycznych lekach, a nie np. na ekstraktach roślinnych. Z izolatami białek jest identycznie, jak z izolatami ziołowymi. Przy standaryzacji, jedyne, czego można być pewnym, to zakres substancji aktywnej, który powinien mieścić się w możliwie jak najmniejszych "widełkach". Im mniejszy ten przrdział, tym lepsza jakość surowca. Właśnie niepoważni producenci surowca posługują się chwytem, podawania maksymalnej, potencjalnie możliwej do uzyskania w ich technologii koncentracji substancji aktywnej, co potem niepoważni producnci preparatów powielają na etykietach produktów rynkowych. A potem rozczarowanie, kiedy konkurencja zrobi i opublikuje analizę i nabywca dowie się, że został wyrolowany. Przypomnij sobie niedawną dyskusję w dziale "suplementacja" na temat analiz produktów kreatynowych. Uczciwie i bezpiecznie jest podawać dolną granicę, jeżeli nie ma możliwości zagwarantowania najwyższej. A nie ma w przypdku surowców pochodzenia naturalnego, takich, jak izolaty białek pokarmowych.
Z dużą dokładnością można natomiast podawać zawartość dodatków, wytwarzanych chemicznie lub biotechnologicznie - np. witamin i minerałów.
Takimi dodatkami posługuje się nieraz i standaryzacja. Jeżeli np. ekstrakt roślinny wymaga mianowania na jakąś substancję, możliwą do zsyntetyzowania, to do uzyskanego ekstraktu dodaje się nieco syntetyku, i tym sposobem utrzymuje powtarzalność koncentracji substancji aktywnej. W przypadku białek nie jest to możliwe, bo nie ma możliwości syntezy tak skomplikowanych i różnorodnych molekuł. W przypadku standaryzacji białek stosuje się natomiast kupażowanie, polegające na mieszaniu partii izolatów o wyższej koncentracji, z partiami o koncentracji niższej. Jednak taki zabieg pozwala jedynie na zawężenie rozpiętości (widełek) koncentracji substancji aktywnej, nie zaś na uzyskanie bezwzględnie stałej koncentracji. Ważne, aby dodać, że tym trudniejsza standaryzacja, im wyższa koncentracja substancji aktywnej!!!
S. Ambroziak
Z dużą dokładnością można natomiast podawać zawartość dodatków, wytwarzanych chemicznie lub biotechnologicznie - np. witamin i minerałów.
Takimi dodatkami posługuje się nieraz i standaryzacja. Jeżeli np. ekstrakt roślinny wymaga mianowania na jakąś substancję, możliwą do zsyntetyzowania, to do uzyskanego ekstraktu dodaje się nieco syntetyku, i tym sposobem utrzymuje powtarzalność koncentracji substancji aktywnej. W przypadku białek nie jest to możliwe, bo nie ma możliwości syntezy tak skomplikowanych i różnorodnych molekuł. W przypadku standaryzacji białek stosuje się natomiast kupażowanie, polegające na mieszaniu partii izolatów o wyższej koncentracji, z partiami o koncentracji niższej. Jednak taki zabieg pozwala jedynie na zawężenie rozpiętości (widełek) koncentracji substancji aktywnej, nie zaś na uzyskanie bezwzględnie stałej koncentracji. Ważne, aby dodać, że tym trudniejsza standaryzacja, im wyższa koncentracja substancji aktywnej!!!
S. Ambroziak
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
dziekujemy za rozjasnienie nam tej kwestii...dorze wiedziec
ah ten uczciwy Olimp)
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
ah ten uczciwy Olimp)
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
Jeszcze coś dodam. Nie chcę, aby ktoś odniósł wrażenie, że pomawiam konkurencję o nieuczciwość. Chodzi o to, że większość firm producenckich nie ma możliwości skonfrontowania deklaracji producenta surowca z rzeczywistością. Firmy te opierają się więc wyłącznie na deklaracji o zawartości substancji aktywnych, uzyskanej od firmy surowcowej. Teraz dużo zależy też od dobego obyczaju producentów surowców i producentów środków dietetycznych - czy podadzą górną, czy dolną ganicę koncentracji.
OLIMP jest w o tyle lepszej sytuacji, że dysponuje znakomicie wyposażonym laboratorium analitycznym, w który drobiazgowo kontrolowana jest każda partia wchodzącego do produkcji surowca...
S. Ambroziak
OLIMP jest w o tyle lepszej sytuacji, że dysponuje znakomicie wyposażonym laboratorium analitycznym, w który drobiazgowo kontrolowana jest każda partia wchodzącego do produkcji surowca...
S. Ambroziak
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Wniosek.... OLIMP numerem 1???????
Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
...
Napisał(a)
LOL pomylka poprzednia strona Danone racja moj bląd. Pomylilem wpi z wpc heh... czyli caly post. A co do WPI to dolna granica ma 88%,, czyli mozliwe a nawet bardzo prawdopodobne ze moze miec cos ok 90 na pewno a moze nawet 95% Jak tylko bedzie mnie na to stac to biore bez zastanowienia póki co jade na hi tecu protein.
Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
Poprzedni temat
NOWOŚĆ-100%NATURAL WHEY CONCENTRATE
Następny temat
Laktoza - pytanie do eXpertów działu
Polecane artykuły