SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wysokobiałkowy biszkopt.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 21386

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
minek95
a co po upieczeniu coś ucieka? Jajka może wyparują ?

Ty no 100g przed a po to jest różnica bo odparowuje woda i inne rzeczy ;] możesz sobie nawet sprawdzić ważąc gotową masę przed i po i zobaczysz że po jest mniej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
No właśnie, woda wyparowuje, a nie białko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
No ale te wartości sa podane np dla 100g nie upieczonego a po upieczeniu raczej zmniejsza sie waga całego roduktu i nie bierzemy 100g po upieczeniu tylko np jak wyparuje połowa to 50g to bedzie jak 100g przed upieczeniem ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Eltoro_KrK
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.

Czyli wtedy po upieczenie jak nie mam podzielonych porcji a piekę całą część kurczaka to jak ważyła przed upieczeniem 400g a wody zeszło np 200g to i tak kroje po upieczeniu 100g tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
Lepiej się wypiekają z białek z kazeiną zauważyłem, nie opadają i bardziej puszyste są.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
Nigdy nie piekłam ciast o takim składzie, ale chyba na święta się skuszę, żeby zjeść coś słodkiego, a niekoniecznie syfiastego

SOG za podsunięcie pomysłu

Meraviglia!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
Ku%wa, zaj**isty przepis, wlasnie wcinam. SOG
p.s. Sprobojcie to podlac syropem klonowym :D

Zmieniony przez - PiotrG w dniu 2014-01-17 20:56:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
Smakuje ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
Na redukcje zaj**isty. Bo tak to trzeba go zaj**iscie duzo zjesc :D. No chyba ,ze przesmarowac grubo dzemem :D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Protein Bars

Następny temat

Jabłkowo-cynamonowy deser twarogowy.

WHEY premium