Szacuny
0
Napisanych postów
233
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7493
Witam,
ostatnio dosyć ostro wkręciłem się w temat szeroko pojętego odżywiania człowieka. Forum mam przeryte dość szczegółowo.
Chciałbym się zwrócić do osób które się uczyły, uczą lub siedzą bardziej w temacie. Jaką literaturę polecacie? Chciałbym poznać trochę więcej teorii ale zaczynając od podstaw, jak na studiach. Tak jak piszę, wolę książki, skrypty, podręczniki w wersji papierowej gdyż czytanie czegoś dłuższego na kompie potwornie mnie męczy. Prosiłbym o tytuły lub autorów. Byłbym bardzo wdzięczny.
Szacuny
0
Napisanych postów
233
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7493
No nie powiem, zaczyna się tu robić pokaźna biblioteczka :P Chemie żywności tom I już zacząłem, później 2 pozostałe a potem za tą fizjologie od domera się zabieram :) za jakiś czas pewnie znowu się odezwę co dalej. Dzięki i pozdrawiam.
Szacuny
1417
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
"Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu." Pod red. Gawęckiego - to na początek. A jako kontekst ewolucyjny - "Na początku7 był głód" Konarzewskiego
Szacuny
3035
Napisanych postów
51765
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349848
ja w sumie Ciborowską bardziej lubię niż Gawęckiego. Ale jak chcesz zaczynać jak na studiach to Chemia żywności - 3 tomy, fizjologia(jak sportu to Górskiego, choć są ambitniejsze pozycje) i Biochemia, Harper/Stryer, osobiście wolę tego drugiego - dopiero potem książki ściśle związane z żywieniem.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-10-01 00:29:15
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]