The PDCAAS rating was adopted by the US Food and Drug Administration (FDA) and the Food and Agricultural Organization of the United Nations/World Health Organization (FAO/WHO) in 1993 as "the preferred 'best'" method to determine protein quality. These organizations have suggested that other methods for evaluating the quality of protein are inferior.
Skala wynosi od 1 do 0.
I wyniki dla przykładowych produktów:
1.00 casein (milk protein)
1.00 egg white
1.00 soy protein
1.00 whey (milk protein)
0.99 mycoprotein
0.92 beef
czyli... białko z soji i mleka jest lepsze niż z mięsa... To chyba dość kontrowersyjne?
Możnaby powiedzieć, że wskaźnik dotyczy tylko osób niećwiczących... Taaa... Praca poniżej to obala samym tytułem "Macronutrient Utilization During Exercise" (mam nadzieje, ze trescia tez, bo jeszcze nie przeczytałam).
http://www.jssm.org/vol3/n3/2/v3n3-2pdf.pdf
Więcej info na wikipedi... gdzie znajdziecie przypisy.
https://en.wikipedia.org/wiki/Protein_Digestibility_Corrected_Amino_Acid_Score
WTF?! W takim razie skąd to ciśnienie na jedzenie tylko mięsa? Czemu białko z mleka i soji uważacie za gorsze?
Proszę o odpowiedzi TYLKO osoby doświadczone! Każda teoria TYLKO z pracą lub źródłem ją potwierdzającym lub naprawdę rozsądnym wytłumaczeniem!!!!!!
http://www.sfd.pl/AGNES4869/_DZIENNIK_REKOMPOZYCJA_-t557488.html
http://www.sfd.pl/redukcja_w_ok.2_miesiace_z_66kg_na_60kg_/170cm_wzrostu-t654765.html
ZAZNACZAM: z gory dziekuje za oferty matrymonialne na maila;/ nie jestem na forum w tym celu!
sukces = wiara w siebie.