SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jakie białko jest w Micellar Casein??

temat działu:

Hi Tec Nutrition & Peak Performance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6074

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 62 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 31900
mieszanka kazein i czegos tam jeszcze a nie czystej micelarnej kazeiny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dokładnie bialka mleka to głównie kazeina i serwatka, z przewagą kazeiny! To raz dwa , mówie Ci że Body Attack to firma, która jest ceniona w Europie produkują to w Niemczech na ich rynek i konsystencja jest inna niż FA czy Trec. A Ty mi piszesz że od razu idzie poznać po konsystencji...

Zmieniony przez - asuke89 w dniu 2013-05-08 17:42:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 62 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 31900
w body attack jest mieszanka 50% micelarnej kazeiny i 45/% kazeinianu wapnia tu masz linka http://www.body-attack.de/Body-Attack-Casein-Protein.html .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
To nie to białko, moje wyraźnie miało Micelar casein. Wróce do chaty wieczorem to Ci wrzuce foto i droższe od tego było
...
Napisał(a)
Usunięty przez Kamil Nowa za pkt 1 regulaminu
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 994
davidoo i easydoor trzeba czytać to co jest z tyłu na etykiecie a nie sugerować sie nazwą Jeśli faktycznie jest to białko mleka to jest to przegięcie. Zadałem pytanie bo na stronie Hiteca nie ma podanego składu. Poczekajmy na odpowiedz Hiteca.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ale z czego składa się białko mleka? Kazeina jakoś 70-80% i 20-30% serwatka - pisze na szybko z pamięci, mogłem coś pomieszać. W mleku nie ma innego białka jak kazeiena i serwatka! tak samo w twarogu i w ogóle w nabiale
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 994
Białko mleka to nie kazeina micelarna jak sugeruje nazwa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ze wszystkich związków azotowych obecnych w mleku wyróżnia się: związki azotowe niebiałkowe (5%), kazeinę (75-80%), białka serwatkowe (15-20%).
Kazeina – to najważniejsze białko mleka. Zawartość w mleku krowim wynosi 2,4-2,6%. Skład elementarny kazeiny: węgiel C (53%), wodór H (7%), tlen O (22%), azot N (15,65%), siarka S (0,76%), fosfor P (0,8550%).
Kazeina występuje w mleku w postaci miceli tworzących roztwór koloidalny. Micele mają kształt sferyczny, ich średnica to 50–250 nm. Masa micelarna to 100–150 mln Da. Micele są wyraźnie widoczne pod mikroskopem. Struktura miceli jest porowata, a jej cząstki wypełniają mniej niż połowę objętości. Sprzyja to wiązaniu wody, jonów, laktozy i enzymów. W 1 ml mleka jest 7·1013 miceli, stanowią one łącznie od 5 do 6% objętości mleka. Micele utworzone są z podjednostek frakcji kazeinowych. W mleku krowim 40% kazeiny stanowi frakcja α, 30% frakcja β, a dalsze 15% frakcja κ. W skład każdej miceli wchodzi od 300 do 500 podjednostek. Są połączone jonami wapniowymi, fosforanowymi i cytrynianowymi.
Albuminy – są reprezentowane przez alfa-lakto-albuminę, β-lakto-globulinę i albuminę serum, tzw. albuminę surowicy krwi. Białka te w mleku występują w rozproszeniu i są bardzo trudne do wydzielenia w postaci skrzepu. Białka te nie zawierają fosforu, natomiast bogate są w lizynę, a β-lakto-globulina ulega denaturacji podczas silnego ogrzania, co ma niekorzystny wpływ na wydzielanie skrzepu przy pomocy podpuszczki. α-lakto-albumina jest bardziej odporna na wysokie temperatury. Pasteryzacja (80–90 °C) nie powoduje jej koagulacji. W związku z tym zawsze pozostaje ona w serwatce.
Globuliny wysokocząsteczkowe (immunoglobuliny). W mleku normalnym jest ich około 0,06%. W dużych ilościach występują w siarze. Obserwuje się je również u krów z zapaleniem wymienia (mastitis). Mleko mastitisowe to mleko od krów z zapaleniem wymienia. Produkowane są przez komórki plazmatyczne występujące w gruczołach mlecznych. Wyróżnia się 3 grupy immunoglobulin:
Typ G (IgG) – stanowi 90% całości globulin mleka bydła (u ludzi dominują IgA), o masie cząsteczkowej 150–170 tys.
Typ M (IgM) – o masie cząsteczkowej 0,9-1 mln.
Typ A (IgA) - o masie cząsteczkowej 300–500 tys.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Hi-Tec Test AMG- Vorgall

Następny temat

Alexey Lesukov in May 2013

WHEY premium