SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wołowina - Beton ;)

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4471

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132186 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460792
Zmiel i usmaż sobie burgery, po 10 min z każdej strony i ok, jak trafisz na rostbef to kupuj, fajne steki z niego wychodzą.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 283 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14964
jak wyżej, mielę i robię burgery, najczęściej gotuję w parowarze, czasem smażę na patelni i jest idealnie ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 874 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13202
musze chyba zmienic sklep bo wczoraj zrobilem sobie steka grilowalem go w sumie niedlugo na grillu byl fajny soczysty miekki a po 5 minutach taki beton ze prawie zeby zlamalem;/ byc moze to wina miesa mam nadzieje bo mnie juz ch.. strzela dlatego na dzis mam juz lososia :] hehe

żelastwo jest po to, by nim pakować...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Ripper14
najlepsza oczywiście dobrej jakości polędwica wtedy mięsko zawsze będzie miękkie - no ale jest mega droga..
Generalnie nie ważne, która część mięso musi być dobrej jakości, młode
jak smażysz zawsze sól na koniec, jak posolisz w trakcie to zawsze zrobi się podeszwa nie ważne co.
pzdr.


PERFECT BODY dzial
PRZEWODNIK KONSUMENTA


w kazdym numerze fakty niezbyt dobrze znane a wazne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
ooo tutaj np zajawka jednego z artykulow w obecnym numerze

https://www.sfd.pl/PORADNIK_KONSUMENTA__WĘDLINY_Z_FABRYKI_CHEMII_-t896640.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 874 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13202
Biniu otoz to...

żelastwo jest po to, by nim pakować...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 874 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13202
Koledzy mam takie pytanie odbiegajace troche od tematu. Mianowicie w kilku dziennikach zywieniowych zauwazylem , ze coponiektorzy dodaja do posilkow kakao. Niezabardzo rozumiem czemu to ma sluzyc moze ktos wie i mnie oswieci:) zrodlo tluszczow? wegli? no bo bialka to tam nie znajdziemy;) dzieki

żelastwo jest po to, by nim pakować...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
smak jesli chodzi o drinki ...?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 874 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13202
a jakiekolwiek wartosci?

żelastwo jest po to, by nim pakować...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
flawonoidy

J Am Diet Assoc. 2003 Feb;103(2):215-23.
Cocoa and chocolate flavonoids: implications for cardiovascular health.
Steinberg FM, Bearden MM, Keen CL.
Source

Didactic Program in Dietetics, Department of Nutrition, University of California, Davis, CA, USA. [email protected]
Abstract

This paper offers a review of current scientific research regarding the potential cardiovascular health benefits of flavonoids found in cocoa and chocolate. Recent reports indicate that the main flavonoids found in cocoa, flavan-3-ols and their oligomeric derivatives, procyanidins, have a variety of beneficial actions, including antioxidant protection and modulation of vascular homeostasis. These findings are supported by similar research on other flavonoid-rich foods. Other constituents in cocoa and chocolate that may also influence cardiovascular health are briefly reviewed. The lipid content of chocolate is relatively high; however, one third of the lipid in cocoa butter is composed of
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gluten - po raz kolejny.

Następny temat

PORADNIK KONSUMENTA - WĘDLINY Z FABRYKI CHEMII

forma lato