Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Zmiel i usmaż sobie burgery, po 10 min z każdej strony i ok, jak trafisz na rostbef to kupuj, fajne steki z niego wychodzą.
...
Napisał(a)
jak wyżej, mielę i robię burgery, najczęściej gotuję w parowarze, czasem smażę na patelni i jest idealnie ;)
...
Napisał(a)
musze chyba zmienic sklep bo wczoraj zrobilem sobie steka grilowalem go w sumie niedlugo na grillu byl fajny soczysty miekki a po 5 minutach taki beton ze prawie zeby zlamalem;/ byc moze to wina miesa mam nadzieje bo mnie juz ch.. strzela dlatego na dzis mam juz lososia :] hehe
żelastwo jest po to, by nim pakować...
...
Napisał(a)
Ripper14najlepsza oczywiście dobrej jakości polędwica wtedy mięsko zawsze będzie miękkie - no ale jest mega droga..
Generalnie nie ważne, która część mięso musi być dobrej jakości, młode
jak smażysz zawsze sól na koniec, jak posolisz w trakcie to zawsze zrobi się podeszwa nie ważne co.
pzdr.
PERFECT BODY dzial
PRZEWODNIK KONSUMENTA
w kazdym numerze fakty niezbyt dobrze znane a wazne
...
Napisał(a)
ooo tutaj np zajawka jednego z artykulow w obecnym numerze
https://www.sfd.pl/PORADNIK_KONSUMENTA__WĘDLINY_Z_FABRYKI_CHEMII_-t896640.html
https://www.sfd.pl/PORADNIK_KONSUMENTA__WĘDLINY_Z_FABRYKI_CHEMII_-t896640.html
...
Napisał(a)
Koledzy mam takie pytanie odbiegajace troche od tematu. Mianowicie w kilku dziennikach zywieniowych zauwazylem , ze coponiektorzy dodaja do posilkow kakao. Niezabardzo rozumiem czemu to ma sluzyc moze ktos wie i mnie oswieci:) zrodlo tluszczow? wegli? no bo bialka to tam nie znajdziemy;) dzieki
żelastwo jest po to, by nim pakować...
...
Napisał(a)
flawonoidy
J Am Diet Assoc. 2003 Feb;103(2):215-23.
Cocoa and chocolate flavonoids: implications for cardiovascular health.
Steinberg FM, Bearden MM, Keen CL.
Source
Didactic Program in Dietetics, Department of Nutrition, University of California, Davis, CA, USA. [email protected]
Abstract
This paper offers a review of current scientific research regarding the potential cardiovascular health benefits of flavonoids found in cocoa and chocolate. Recent reports indicate that the main flavonoids found in cocoa, flavan-3-ols and their oligomeric derivatives, procyanidins, have a variety of beneficial actions, including antioxidant protection and modulation of vascular homeostasis. These findings are supported by similar research on other flavonoid-rich foods. Other constituents in cocoa and chocolate that may also influence cardiovascular health are briefly reviewed. The lipid content of chocolate is relatively high; however, one third of the lipid in cocoa butter is composed of
J Am Diet Assoc. 2003 Feb;103(2):215-23.
Cocoa and chocolate flavonoids: implications for cardiovascular health.
Steinberg FM, Bearden MM, Keen CL.
Source
Didactic Program in Dietetics, Department of Nutrition, University of California, Davis, CA, USA. [email protected]
Abstract
This paper offers a review of current scientific research regarding the potential cardiovascular health benefits of flavonoids found in cocoa and chocolate. Recent reports indicate that the main flavonoids found in cocoa, flavan-3-ols and their oligomeric derivatives, procyanidins, have a variety of beneficial actions, including antioxidant protection and modulation of vascular homeostasis. These findings are supported by similar research on other flavonoid-rich foods. Other constituents in cocoa and chocolate that may also influence cardiovascular health are briefly reviewed. The lipid content of chocolate is relatively high; however, one third of the lipid in cocoa butter is composed of
Poprzedni temat
Gluten - po raz kolejny.
Następny temat
PORADNIK KONSUMENTA - WĘDLINY Z FABRYKI CHEMII
Polecane artykuły