Szacuny
1
Napisanych postów
681
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21946
W podane wartości wliczane jest samo mięso, bez żadnych kości. Ogólnie dużo lepiej wybrać pierś. Po 1 primo nie musisz się bawić z kośćmi, po 2 primo, więcej białka i tylko odrobina tłuszczy, po 3 primo ultimo myślę, że łatwiej i na więcej sposobów można ją przyrządzić :)
Szacuny
0
Napisanych postów
277
Wiek
38 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
5372
tak ale w 1 jest 10gram uda a w 2 jest mieso z uda 16gram wiec kosc tez jest liczona, wiem doskonale ze lepsza jest piers ale jest droższa i szczerze mowiac wogole nie pomogles/
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
Piers nie jest drozsza w ogolnym rozrachunku bo kupujac uda wiekszosc wywalisz do kosza- kosci i skore, wiec zostanie niewiele miesa. piers jest na kg droższa, ale zjadasz ją w zasadzie całą. tabele podają BTW na 100g miesa (a nie z koścmi)
Szacuny
0
Napisanych postów
104
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1238
zenek ja mysle ze autor w jednym udzie kurzym obliczył BTW ze skóra a w drugim nie - tylko czy skóra miała by taka wartosc białka i tłuszczy ? tego nie weim - moze.
albo tez mozemy załorzyc ze człowiek który zajmował sie obliczaniem BTW miał moze mniej zasobne w wartosci odzywcze udko od jego kolegi i dlatego wyszło mu inaczej.