SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Masowe Drozdżowki Zayebiste !!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 27579

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3562
Jak wy to robicie, że ciasto pod drożdżówkę takie wyrasta i się nie klei. Zrobiłem według podanego tu przepisu i jakaś klejąca papka wyszła. Czy to robi jakąś różnice, że zamiast wody dodałem mleko ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4313
skoro piszesz ze dawales 200g drozdzy na 10kg maki to na 250g wychodzi 5g drozdzy nie 50...i powtorze pytanie o to 'zależnie od konsystencji 100-150ml ' czego?mleka?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 226 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28344
Mleka/wody jak tam chcesz i tak wyjdzie.

Zmieniony przez - kamil1239 w dniu 2012-03-11 20:03:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 801 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 22273
Apetycznie wyglądają :D Spróbować można zrobić.

MIkusi^^

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1279
Mam juz przepis... :)
Lap SOG'acz :)

nie siła lecz technika czyni z Ciebie zawodnika ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
250g maki pszennej pełnoziarnistej
1jajko
50g drożdży
5g cukru
80ml mleka
zależnie od konsystencji 100-150ml
slodzik
aromat rumowy


Cukru oraz słodzików nie używam. Aromat również wydaje mi się zbędny, chyba, że kupię waniliowy.
Będzie bez cukru i słodzika w miarę dobre?
Czego 100-150 ml - wody mam rozumieć? Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
chcesz miec slodkie ciasto czy nie jak nie to nie dawaj slodzika

cukier do zaaktywowania drozdzy doslowanie 1 lyzeczka woda tak samo do zalania drozdzy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Koleś - zrobiłem jak w przepisie, i nie wyszło ... Piekłem nawet 40 minut w 200 stopniach, a i tak środek/dół był surowy. W dodatku nie wyszło, bo nie miałem papieru, i dałem na folię. Przywarło i do wywalenia (

Jak zrobiłeś, że tak zaj**iście Ci wyszły te drożdżówki (patrz foty w 1 poście) ?




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
zrobilem jak opisalem nie wiem moze cos zyebales
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Nie wiem, ale będę próbował w tym tygodniu na pergaminie i z grzałkami ustawionymi na góra oraz dół.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

pyszna sałatka low carb :)

Następny temat

smaczne sosy do ryzu(pomocy).

WHEY premium