Doradca w dziale suplementacja
...
Napisał(a)
Nie ma przymusu ale jak masz co innego wrzucić to ok. Na przykład tuńczyka w sosie własnym.
Doradca w dziale suplementacja
Doradca w dziale suplementacja
...
Napisał(a)
No albo tunczyk byle wlasnie nie w oleju.
"Trening i wiara zrobią ze mnie cara"
"Trening i wiara zrobią ze mnie cara"
...
Napisał(a)
1)jak sie umnie maja proporcje kwasow tluszczowych(nasyconych, wielonienasyconych i jednonienasyconych)bo chyba za duzo tej oliwy z oliwek
Odp. Anar, jeżeli Cię to interesuje to proporcje kwasów tłuszczowych oraz ewentualne sugestie co do zmian ich spożycia podam Ci jutro, gdyż nie mam przy sobie odpowiednich do tego "narzędzi"
2)przy posilkach (3) i (6) 18g- to jest ilosc oliwy dodanej do smazenia- niewiem czy mam dodac jeszcze czy juz nie??( bo na patelni chyba troche jej zostanie, a wliczalem do bilansu te 18g)
Odp. Ilość oliwy możesz ewentualnie uwzglednić trochę większą, ale myśle że jeżeli zastosujesz tę samą ilosć wiele to nie zmieni
3)Czy ta oliwa z oliwek w (5) posilku cos przeszkodzi w odbnowie potreningowej?(glikogen i te sprawy)
Odp. Ponieważ bezpośrednio po treningu spożywasz odżywke która pozwoli odnowić pierwsze straty, w posiłku potreningowym mozesz zastosować oliwę.
4)Jaka dawke wit. A o 18?
Wystarczy 1 kapsułka
5)Czy te Zn,Mg i B6 sie wchlonie (chodzi mi o odstep miedzy posilkami 6 i
7 )
Nie ma obaw, ten preparat mozesz zastosowac także po posiłku
6)Czy proporcje BtWW w poszczegolnych posilkach sa dobrze ulozone?(z uwzglednieniem pory ich spozywania)
Tak, może tak pozostać
szukala
Odp. Anar, jeżeli Cię to interesuje to proporcje kwasów tłuszczowych oraz ewentualne sugestie co do zmian ich spożycia podam Ci jutro, gdyż nie mam przy sobie odpowiednich do tego "narzędzi"
2)przy posilkach (3) i (6) 18g- to jest ilosc oliwy dodanej do smazenia- niewiem czy mam dodac jeszcze czy juz nie??( bo na patelni chyba troche jej zostanie, a wliczalem do bilansu te 18g)
Odp. Ilość oliwy możesz ewentualnie uwzglednić trochę większą, ale myśle że jeżeli zastosujesz tę samą ilosć wiele to nie zmieni
3)Czy ta oliwa z oliwek w (5) posilku cos przeszkodzi w odbnowie potreningowej?(glikogen i te sprawy)
Odp. Ponieważ bezpośrednio po treningu spożywasz odżywke która pozwoli odnowić pierwsze straty, w posiłku potreningowym mozesz zastosować oliwę.
4)Jaka dawke wit. A o 18?
Wystarczy 1 kapsułka
5)Czy te Zn,Mg i B6 sie wchlonie (chodzi mi o odstep miedzy posilkami 6 i
7 )
Nie ma obaw, ten preparat mozesz zastosowac także po posiłku
6)Czy proporcje BtWW w poszczegolnych posilkach sa dobrze ulozone?(z uwzglednieniem pory ich spozywania)
Tak, może tak pozostać
szukala
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
...
Napisał(a)
Danone: wlasnie stosowalem dietke (ok. 3.6g/kg-wysoko bialkowa) niesprawdzila sie(waga stala w miejscu) postanowilem zwiekszyc liczbe tluszczy (nienasyconych) i zmniejszyc bialko,zeby uczynic dietke bardziej "anaboliczna" :D Mysle, ze org. zacza(w poprzedniej diecie) kozystac z bialka jako ze zrodla energii.
a jak cos moge napisac poprzednia dietke
Misioo: smaze bo niemam patelni teflonowej, gotowana piers niewchodzi mi mam jakis uraz
BigMysza: 1h po posilku witaminy lepiej sie wchlaniaja, poniewaz pokarm jest juz lekko nadtrawiony
Coolbart: ser chudy jest mi najlatwiej spozyc ( a te 5g laktozy chyba duzej roznicy nie rozbi)
Darek: interesuje mnie te kwasy tluszczowe, bo mysle, ze za duzo jest jednonienasyconych(oliwa z oliwek) wiec jak bedziesz mogl to bym bardzo prosil
Prosze o dalsze rady i korekty:D
**********************
Gazety kulturystyczne za free
https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=65185&forum_id=16&Topic_Title=&forum_title=Szatnia
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
Zmieniony przez - anar w dniu 2003-06-23 12:22:39
a jak cos moge napisac poprzednia dietke
Misioo: smaze bo niemam patelni teflonowej, gotowana piers niewchodzi mi mam jakis uraz
BigMysza: 1h po posilku witaminy lepiej sie wchlaniaja, poniewaz pokarm jest juz lekko nadtrawiony
Coolbart: ser chudy jest mi najlatwiej spozyc ( a te 5g laktozy chyba duzej roznicy nie rozbi)
Darek: interesuje mnie te kwasy tluszczowe, bo mysle, ze za duzo jest jednonienasyconych(oliwa z oliwek) wiec jak bedziesz mogl to bym bardzo prosil
Prosze o dalsze rady i korekty:D
**********************
Gazety kulturystyczne za free
https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=65185&forum_id=16&Topic_Title=&forum_title=Szatnia
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
Zmieniony przez - anar w dniu 2003-06-23 12:22:39
...
Napisał(a)
Spoko jedz jak ci wygodniej toz to masa
"Trening i wiara zrobią ze mnie cara"
"Trening i wiara zrobią ze mnie cara"
...
Napisał(a)
Nie ma się co dzwić, że nie złapałeś masy przy takiej ilości białka i węgli. To dieta bardziej na poprawę jakości mięśni i na rzeźbę.
Ta teraz będzie w sam raz. Chyba, że jest za dużo kalorii.
Doradca w dziale suplementacja
Ta teraz będzie w sam raz. Chyba, że jest za dużo kalorii.
Doradca w dziale suplementacja
...
Napisał(a)
anar...
kup sobie teflona a napewno wyjdziesz na tym lepiej niz bys smazyl na oliwie...
co to jets te 20zl...a napewno po pol roku sie nie zepsuje taka patelnia..
zreszta jakbys sie tak szczegoolowo zaglebil w zmiany jakie zachodza podczas smazenia na tluszczu w produkcie to mysle ze od razu bys zaczal wcinac chocby surowe piersi
misOO
*** Gróbas w Suplementacji ***
いたしました
kup sobie teflona a napewno wyjdziesz na tym lepiej niz bys smazyl na oliwie...
co to jets te 20zl...a napewno po pol roku sie nie zepsuje taka patelnia..
zreszta jakbys sie tak szczegoolowo zaglebil w zmiany jakie zachodza podczas smazenia na tluszczu w produkcie to mysle ze od razu bys zaczal wcinac chocby surowe piersi
misOO
*** Gróbas w Suplementacji ***
いたしました
Pozdrawiam
misoo
...
Napisał(a)
Misio0 - akroleina; z ta rakotworczosci to bym nie przesadzal tak np. aspiryna jest bardziej rakotworcza od chloroformu i co? Dzisiaj wszystko w mniejszym lub wiekszym stopniu jest rakotworcze.
...
Napisał(a)
Jednorazowy, krótki proces smażenia na oliwie z oliwek jest dosyc bezpieczny i niewiele powoduje zmian w użytym tłuszczu. Oliwa zawiera przewagę jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, które nie są aż tak wrażliwe na działanie wysokich temperatur
szukala
szukala
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
...
Napisał(a)
thx Darek wlasnie mialem tak odp. dla misia:D
byl taki art. o smazeniu(w tym dziale)
Czekam na te kwasy tluszczowe:)
**********************
Gazety kulturystyczne za free
https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=65185&forum_id=16&Topic_Title=&forum_title=Szatnia
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
byl taki art. o smazeniu(w tym dziale)
Czekam na te kwasy tluszczowe:)
**********************
Gazety kulturystyczne za free
https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=65185&forum_id=16&Topic_Title=&forum_title=Szatnia
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
Polecane artykuły