Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

pilka nozna w san marino .

temat działu:

Piłka Nożna

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1056

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 763 Wiek 7 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 11049
witam nie moge zrozumiec jednej rzeczy, niech mi ktos wytlumaczy ? jak to jest mozliwe, ze w san marino zyje 33 000 ludzi czyli tyle ile w małym miescie w polsce i oni mają lige piłkarską składającą się z 16 drużyn ? jasne że to w tych klubach grają też obcokrajowcy przeważnie włosi, ale i tak wielu jest tam piłkarzy z san marino. generalnie mozna zrozumiec ,ze majac 30 tys ludzi mozna znalezc 20 pilkarzy i stworzyc najbiedniejszą reprezentacje na swiecie, ale nie lige z 16 zespołów do kurfy nędzy. a najlepsze jest to, że ostatnio zespół z san marino wyeliminował zespół z białorusi, a wczoraj zremisował z zespołem z estonii.
jeszcze taka sprawa tam żyje 33 ty ludzi, a wedlug tego co wyczytałem zarejestrowanych jest 1500 piłkarzy.
średni wiek mieszkanca san marino wynosi okoll 50 lat, no ale dobra, do rzeczy ludzi jest 33 000 - pilkarzy 1500
załóżmy ze w kraju zyje wiekszosc mezczyzn niech bedzie 17 000 , dziewczyn 16 000.
ale teraz z tych siedemnastu tysiecy, niech bedzie z piec tysiecy choc pewnie jest wiecej osob po 45 roku zycia, to zostaje 12 000 , ale teraz odejmijmy znowu 5 ludzi przed 16 rokiem zycia, to wychodzi 7000 tysięcy osób w wieku poborowo piłkarskim ,chociaż pwo jest ich mniej, ale załóżmy że 7000, a zarejestrowanych jest piłkarzy 1500. czyli wychodzi ,że co piąty ,szósty mężczyzna w wieku poborowym jest pół zawodowym piłkarzem skoro jest zarejestrowany
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
Ile osób u nas gra w ligach orlikowych ? Sporo, więc tam też są takie zespoły z amatorów złożone.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 763 Wiek 7 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 11049
anubis84
Ile osób u nas gra w ligach orlikowych ? Sporo, więc tam też są takie zespoły z amatorów złożone.

ta odpowiedz mnie nie satysfakcjonuje, nijak ma sie to do tego co napisalem
co innego dzieciaki grajace na orlikach, a co innego ze w kraju 30tysiecznym jest liga pilkarska skladajaca sie z 16 zespołów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
ale to przykład dałem taki, jak u nas da się ligę orlikowa w mieście zrobić i to nie grają 16-to latkowie tylko osoby co pracują, to tam też.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
No w sumie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ekstraklasa Polska 2024 2025

Następny temat

Fantasy Premier League 2024-25

Spalanie
Polecane artykuły