Witam,
Potrzebuję porady, ponieważ w kwietniu wyczułem czopa pod lewym sutkiem no i się zaczęło...
Wynik badania USG:
Strona lewa
Niejednorodne hypoechogenne ognisko tkanki gruczołowo-tłuszczowej? zasutkowo o nierównomiernych obrysach odcinkowo słabo odgraniczone i o skąpym rysunku naczyniowym. Wymiary ...
Poza tym sutek o budowie tłuszczowo-włóknistej.
Dół pachowy bez zmian chorobowych.
Strona prawa
Zabrodawkowo jednorodnie hypoechogenna tkanka gruczołowa o dość gładkich obrysach i o wyraźnym odgraniczeniu od otoczenia. Skąpy rysunek naczyniowy w obrębie tej okolicy. Wymiary ...
Poza tym sutek tłuszczowo-włóknisty.
Bliższa ocena możliwa po badaniu BAC.
Wynik BAC (biopsja):
W strzępkach wykryto łagodne zmiany, najprawdopodobniej o charakterze ginekomastii lub fibroadenoma (gruczolakowłókniak).
Według chirurga cięcie na początku sierpnia...
Ja jednak nie jestem zbytnio chętny na cięcie (w dodatku w NFZ) i zastanawiam się czy nie spróbować tamoksifenu lub nolvadexu?
Dodam, że nigdy nie korzystałem z SAA.
Pomocy
Zmieniony przez - DELUKS w dniu 2010-07-14 12:11:56
Potrzebuję porady, ponieważ w kwietniu wyczułem czopa pod lewym sutkiem no i się zaczęło...
Wynik badania USG:
Strona lewa
Niejednorodne hypoechogenne ognisko tkanki gruczołowo-tłuszczowej? zasutkowo o nierównomiernych obrysach odcinkowo słabo odgraniczone i o skąpym rysunku naczyniowym. Wymiary ...
Poza tym sutek o budowie tłuszczowo-włóknistej.
Strona prawa
Zabrodawkowo jednorodnie hypoechogenna tkanka gruczołowa o dość gładkich obrysach i o wyraźnym odgraniczeniu od otoczenia. Skąpy rysunek naczyniowy w obrębie tej okolicy. Wymiary ...
Poza tym sutek tłuszczowo-włóknisty.
Bliższa ocena możliwa po badaniu BAC.
Wynik BAC (biopsja):
W strzępkach wykryto łagodne zmiany, najprawdopodobniej o charakterze ginekomastii lub fibroadenoma (gruczolakowłókniak).
Według chirurga cięcie na początku sierpnia...
Ja jednak nie jestem zbytnio chętny na cięcie (w dodatku w NFZ) i zastanawiam się czy nie spróbować tamoksifenu lub nolvadexu?
Dodam, że nigdy nie korzystałem z SAA.
Pomocy

Zmieniony przez - DELUKS w dniu 2010-07-14 12:11:56
Broń się, bij wrogów celnie. Przemyśl miasto dzielne to jedyne dla mnie miejsce.